Vepřová kýta Szeged
Krásně rozpadajícímu a šťavnatému masu odolá málokdo. Připravte si k obědu vepřovou kýtu s nádechem maďarské kuchyně, není to nic složitého. Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 006 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,96 g |
Tuky | 32,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky 2x2 cm. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mleté maďarské paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji maso rychle a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Maso vyjmeme a dáme na chvilku bokem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a nadrobno nakrájenou papriku, česnek a společně lehce orestujeme.
Krok 4: Vrátíme maso a podlijeme trochou vývaru, tak aby maso bylo z poloviny ponořeno ve vývaru.
Krok 5: Vaříme do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Moje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 10 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 11 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 6 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 8 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 8 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 8 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 9 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 9 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 9 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 9 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 11 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty,
vepřová kýta,
colombo65,
colombo 65,
veprova kyta recepty,
segedín z vepřové kýty,
segedin,
masová směs z vepřové kýty,
vepřové kostky z kýty,
szegedin maďarský,
veprovy segedin,
kostky z vepřové kýty,
kýta na kostky,
vepřová kýta recept,
kýta kostky,
recepty z vepřové kýty,
směs z veprove kýty,
segedínská vepřová kýta,
co uvařit z kýty,
recepty online vepřové
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
vývar masový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (5)