Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky extra křupavé

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Asi každá hospodyňka touží mít řízky usmažené pěkně do křupava. S naším receptem se toho nemusíte bát. Protentokrát však vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku. O křupavost se postará kypřicí prášek a ocet.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 448 kJ /
346 kcal
Bílkoviny5,75 g
Tuky1,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy77,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme a rozdělíme na menší kusy - asi tak 3 z jednoho prsního řízku. Krok 2: Osolíme, potřeme utřeným nebo granulovaným česnekem a necháme chvíli odležet. Krok 3: Mezitím umícháme těstíčko na obalení. Smícháme obě mouky s práškem do pečiva a zalejeme trochou vody, smíchané s octem. Prošleháme vidličkou a přidáváme další vodu, až má těstíčko konzistenci asi jako na lívance. Krok 4: Namáčíme v něm řízky a smažíme na rozpáleném oleji. Usmažené odkládáme na talíř s papírovou utěrkou.

TIP: Nejlepší recepty na řízky v těstíčku

Zveřejněno 18. 2. 2013

Poznámka autorky Hella

Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřicí prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky extra křupavé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZEz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky extra křupavé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZEz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Příšerný patlavý recept. S těstem se nedá normálně pracovat, ať se naředí jakkoli, natož jako na lívance. Řízky sice křupou, ale jsou strašně mastné. Už nikdy.:-//:no:

Já někdy místo vajíčka potřu plnotučnou hořící a rodině to chutná. Jinak klasický trojobal .

Jindřich Šafář 30. 4. 2017 16:50
Já mám dlouholetou zkušenost, že jsem dával do vajíčka plnotučnou hořčici. Asi by to bylo místa octa chutnější. Asi tak jednu pol. lžíci na dvě vajíčka asi to bude každého věc podle chuti.

Katerinka 81 3. 8. 2016 16:27
Dobrý de, udělala jsem přesně podle receptu. Bála jsem se toho octa, ale zkusila jsem. je to vynikající. Neudělala jsem ho moc husté, ale přesto, řízečky mají krásnou křupavou krustičku. Vynikající. těm co se to nepovedlo - nepřidali jste vejce nebo něco? nebáli jste se octa a nedali toho málo? Neudělali jste si to moc husté ve velké vrstvě? Jinak nechápu, jak se to mohlo nepovést...

Já zas řízky naklepu osolím a naložím : bílý jogurt, 1 vejce, kdo chce česnek. lžičku červené papriky. Druhý den je lžící naberu i s tou patlou a vymáchám ve strouhance. Opeču. Jsou vynikající, měkoučké a chřupavé. Teď jsem zas kuřízky nakrájela na nudličky a přes noc naložila do tatarské omáčky, trochu červené papriky, bazalku. Druhý den jsem vmíchala podle oka strouhanku a na pánvi osmažila. Taková to byla dobrota, vnouček se olizoval až za ušima.

Bohuslava Bartoňová 4. 12. 2015 19:52
Já přidávám normálně do vajíček pivo a do strouhanky drcené kukuřičné lupínky. :-)

Vanátová Helena 4. 9. 2015 16:48
řízky jsem zkoušela dle daného receptu,ale žádné extr natož nějaká bomba to fakt nebyla,česnekový řízek,které dělám normálně:-(:-//

Mě se nepovedly, vypadají jako přírodní, a nic křupavého na tom není.. Nevím kde jsem udělala chybu?! :-( :-/ :-S

spagetka: Já taky. Kýta je nejen suchá, ale i tuhá.. Ikdyž, můj zeť má rád řízky jen z kýty.

Robert: já osobně bych kýtu nedoporučovala, spíš krkovičku

Robert: No, budeš to muset zkusit. Ne každému suchší řízek vadí.

Chtěl bych je zkusit z vepřové kýty.Šlo by to? Nebudou moc suchý?:-//:-//

Hella: No, Heli, určitě u nás budou na oběd častěji;-)

Jana Remkova: Díky za pochvalu Jani, od tak zkušené kuchařky obzvlášť potěší.;-) Jsem ráda, že to někdo zkusil!

Takže Heli, možná jsem tak skvělé řízky ještě nejedla;-). Zvláštní je, že skoro vždy řízky potírám česnekem a skoro nikdy to není cítit. tady bylo a dost!! Láďa strašně pochvaloval, že jsou vynikající. Takže, plus jsem dala hned, teď foto a díky za další nápad do jídelníčku;-):yes:

Dovoluji si upozornit v souvislosti s přidanými "podobnými recepty", že ta pravá křupavost vzniká chemickou reakcí přidáním octa, který zde přidané podobné recepty neobsahují. Koho chemie políbila, ten ví, že zde dochází k chemické reakci. Díky ní se při neutralizaci kyseliny (ocet) a hydrogenuhličitanu sodnému (prášek do pečiva) uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se lehce váže na polysacharid (mouka) a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film a tak vzniká křupavoučké těsttíčko. ... vaření je prostě věda! ;-)

:yes:

to se mi moc líbí :-p:yes::yes::-K

Dnes jsem udělala k obědu a byly naprosto úžasné! Křupavé.....mňam. Myslím, že už klasiku asi dělat nebudu :-)

:yes: zajímavý nápad, určitě vyzkouším:-K

Řízky jsem dneska udělala k obědu ;-) Krásně křupaly :yes::-p ze zbytku těstíčka jsem usmažila malé placičky.
Dávám bod +11 :yes: a přidávám foto ;-):-K

takové řízečky určitě také můžeme :yes::-Djá prosím bez česneku:-D vyzkouším;-)

:yes::-p

Tak to musím udělat!!:yes:+ Od tebe mne recepty zatím nezklamaly, proto bodík letí:yes:+

Obalovka i řízky se mi moc líbí:-p:yes::-K

To je zajímavý recept, někdy vyzkouším ;-):-K

Hella: až na ten ocet a pr.do peč. dělám stejně.
Když se přidá ocet, nevyšumí pr.do peč. dřív, než se dostane na pánev?

Helo, to se mi moc líbí!! Já si to hned sama sobě doporučím:-D, pošlu si to na email, abych to náhodou nepřehlédla!!;-):yes:

marianneL 18. 2. 2013 22:25
Zkouším různě řízky,toto je zajímavé:-O:-p:yes:

To se mně lbí :-p;-):yes: +3

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
křupavé řízky, křupavy řizek, řízky bez vajec, obal na rizky, křupavý obal na řízky, řízky, křupavé vepřové řízky, křupavý trojobal, řízky křupavé, řízky v křupavém těstíčku, obaly na řízky, jak na křupavé řízky, řizek bez vajec, obal na řízek, jak udelat krupave rizky, křupavý vepřový řízek, těstíčko bez vajec, aby rizky krupaly, rizek bez vajicka, mekoucke rizecky

Suroviny:
řízky kuřecí, mouka hladká, moučka škrobová, ocet, prášek do pečiva, voda, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu