Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 913 kJ / 4 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,48 g |
Tuky | 168,59 g |
Vláknina | 32,92 g |
Cholesterol | 425 mg |
Sodík | 138 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 646,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troche osladeného vlažného mlieka necháme oživiť droždie - cca 15 min.
Krok 2: Zmiesime múku, soľ, cukor, vychladnuté topené maslo, kvások a zvyšok vlažného mlieka, vypracujeme pružné cesto. Spracúvame ručne, príp. na prípravu použijeme domácu pekáreň. Necháme vykysnúť - zdvojnásobiť objem cesta.
Krok 3: Medzitým si pripravíme čokoládovú náplň:
V mikrovlnke alebo nad parou rozpustíme čokoládu a maslo, pridáme cukor, kakao a po častiach múku a škrob. Dostaneme pastovitú hmotu. Krok 4: Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 12 mm, na polovicu cesta rozložíme čokoládovú hmotu (pozri foto), druhou polovicou prekryjeme, znovu rozvaľkáme na pôvodnú výšku a prekladáme - na tretiny - pozri foto. zas rozvaľkáme, zas preložíme - bez čakania, okamžite po sebe. Celkovo asi 4 - 5 krát, takto získame čokovrstvy v ceste. Na válek netlačíme, aby sme nepretrhli cesto! Krok 5: Potom vyvaľkáme na cca 15 mm hrúbku, po dĺžke prekrojíme na tri pásy, ktoré ako cop spletieme. Dáme na peč. papier a na plechu necháme hodinu v teple kysnúť. Je to potrebné, pretože vaľkaním a prekladaním, sme značnú časť vzduchu a ľahkosť cesta stratili. Cop môžeme zaistiť špajdľami, je dobré piecť v nejakej forme - potom je koláč vyšší. Krok 6: Pečieme cca 45 min pri 180°C, príp. podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou. Krok 7: Mňa dnes tlačil čas, tak koláč nemám veľmi vysoký. Krok 8: Koláč je relatívne hutný, ľahké nadýchané cesto by chcelo iný pomer surovín.
V mikrovlnke alebo nad parou rozpustíme čokoládu a maslo, pridáme cukor, kakao a po častiach múku a škrob. Dostaneme pastovitú hmotu. Krok 4: Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 12 mm, na polovicu cesta rozložíme čokoládovú hmotu (pozri foto), druhou polovicou prekryjeme, znovu rozvaľkáme na pôvodnú výšku a prekladáme - na tretiny - pozri foto. zas rozvaľkáme, zas preložíme - bez čakania, okamžite po sebe. Celkovo asi 4 - 5 krát, takto získame čokovrstvy v ceste. Na válek netlačíme, aby sme nepretrhli cesto! Krok 5: Potom vyvaľkáme na cca 15 mm hrúbku, po dĺžke prekrojíme na tri pásy, ktoré ako cop spletieme. Dáme na peč. papier a na plechu necháme hodinu v teple kysnúť. Je to potrebné, pretože vaľkaním a prekladaním, sme značnú časť vzduchu a ľahkosť cesta stratili. Cop môžeme zaistiť špajdľami, je dobré piecť v nejakej forme - potom je koláč vyšší. Krok 6: Pečieme cca 45 min pri 180°C, príp. podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou. Krok 7: Mňa dnes tlačil čas, tak koláč nemám veľmi vysoký. Krok 8: Koláč je relatívne hutný, ľahké nadýchané cesto by chcelo iný pomer surovín.
Zveřejněno 19. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový vrstvený pletenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8YJj
Moje poznámka
Čokoládový vrstvený pletenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8YJj
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 1 hodinou
Závin z jogurtového těsta
miklve před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 1 hodinou
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 1 hodinou
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 1 hodinou
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 2 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 3 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 4 hodinami
Tématické fráze:
nutelová hvězda,
vanocni cokoladovy pletenec,
nutelová hvězda postup,
čokoládový cop,
nutelová hvězda recept,
kakaový pletenec,
kynuty cokoladovy pletenec,
pletenec,
recepty s čokoládou,
pletená nutelová hvězda,
čokoládový puk,
čokoladový copy,
pletena cokoladova hvezda,
nutelová zmrzlina,
kynuty kolač zapleteny,
cekoladovy copy,
kringel s jablky,
ořechový pletenec s čokoládou,
pletená cokoladova nutelova hvezda,
nutelovy kysnuty kolač
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
droždí,
mléko,
sůl,
čokoláda na vaření,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
mouka hladká,
škrob kukuřičný
Komentáře (60)