Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 972 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,04 g |
Tuky | 64,25 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 322,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou.
Krok 2: Pridáme rozpustené maslo a premiesime.
Krok 3: Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ).
Krok 4: Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.
Krok 5: Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Zveřejněno 25. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Moje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 28 minutami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 29 minutami
Klasické palačinky
Coolbins před 2 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 11 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 12 hodinami
Tématické fráze:
gerok,
rohlíkové krekry sbylinkovým máslem,
fliačky se zelím po slovensky,
co je slovensky cmar,
fliačky s kapustou na sladko,
co je po slovensky cmar,
chacapuri na sladko,
slovensky cmar,
co je to cmar,
kefír a len,
fazulova polievka na kyselo po slovensky,
zelné flíčky na sladko,
flíčky se zelím na sladko,
fliacky s kapustou
Suroviny:
zelí kysané,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kefír
Komentáře (11)