Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 972 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,04 g |
Tuky | 64,25 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 322,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou.
Krok 2: Pridáme rozpustené maslo a premiesime.
Krok 3: Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ).
Krok 4: Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.
Krok 5: Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Zveřejněno 25. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Moje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 18 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 20 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 10 minutami
Hrníčková bábovka
káťa před 30 minutami
Mazanec
VeraStranska před 48 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 54 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 54 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 1 hodinou
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 2 hodinami
Americké kotlety
evikju před 2 hodinami
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Tématické fráze:
gerok,
rohlíkové krekry sbylinkovým máslem,
fliačky se zelím po slovensky,
co je slovensky cmar,
fliačky s kapustou na sladko,
co je po slovensky cmar,
chacapuri na sladko,
slovensky cmar,
co je to cmar,
kefír a len,
fazulova polievka na kyselo po slovensky,
zelné flíčky na sladko,
flíčky se zelím na sladko,
fliacky s kapustou
Suroviny:
zelí kysané,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kefír
Komentáře (11)