Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 972 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,04 g |
Tuky | 64,25 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 322,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou.
Krok 2: Pridáme rozpustené maslo a premiesime.
Krok 3: Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ).
Krok 4: Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.
Krok 5: Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Zveřejněno 25. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Moje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Nejnovější recepty
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 10 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Sweety77 před 18 minutami
Velikonoční jidáše
AnnaGrabmylerova před 1 hodinou
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
MirkaTioka před 2 hodinami
Velikonoční Jidáše
Akuska před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 4 hodinami
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 5 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 5 hodinami
Tématické fráze:
gerok,
rohlíkové krekry sbylinkovým máslem,
fliačky se zelím po slovensky,
co je slovensky cmar,
fliačky s kapustou na sladko,
co je po slovensky cmar,
chacapuri na sladko,
slovensky cmar,
co je to cmar,
kefír a len,
fazulova polievka na kyselo po slovensky,
zelné flíčky na sladko,
flíčky se zelím na sladko,
fliacky s kapustou
Suroviny:
zelí kysané,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kefír
Komentáře (11)