Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivanescence Ivanescence

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě provoněná skořicí, ořechy a rozinkami, které budou krásně vidět i na řezu.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 437 kJ /
4 407 kcal
Bílkoviny85,14 g
Tuky156,95 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy653,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme spolu s cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu a vymícháme. Poté přidáme hrnek mléka. Krok 2: Až vznikne hladká hmota, postupně začneme přidávat mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto není ani řídké, ani husté. Krok 3: Pro zpestření přidáme do směsi jedno celé, najemno nastrouhané jablko. Dochutíme skořicí či rozinkami a nasekanými oříšky Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Krok 4: Pečeme na 170 °C zhruba 50 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, pokud je suchá, máme upečeno. Krok 5: Po upečení bábovku z formy vyklopíme a necháme vychladnout.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autora Ivanescence

Lehká, vláčná bábovka :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLXy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLXy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

K pečení nyní dost hodně používám remosku, tak jsem podle tohoto receptu v ní upekla věnec. Jedná se o tu větší remosku a pekla jsem zhruba 35 minut. Do těsta jsem dala jak nastrouhané jablko, tak i rozinky, nasekané ořechy a kandovanou citrusovou kůru. Cukru jsem dala malinko méně. Je to opravdu moc dobrá bábovka. :yes: Dovolila jsem si přidat obrázky. :-K

Krásně vláčná, výborná. :yes::-8

Bábovka je skvělá a u nás měla velký úspěch! Super:-) Není vůbec suchá naopak pěkně vláčná ☺

Do bábovky jsem místo rozinek přidala čokoládu a taky super:yes:

Zatiaľ najlepšia bábovka, akú som piekla, ako je spomenuté v ďalších komentároch - pekne vláčna!<3

Jinou už nedělám, je bezvadná, vláčná, neprášivá :-)

Lahodná. Nakonec jsem použila větší hrnek, 4 vejce a formu věnec. Na skořici jsem zapomněla. Ale rozinky byly namočené v rumu, takže zase jiná dobrá chuť. Je výborná. :-)

To je mňamka:)Vláčná, nevtíravá:-) a jak dlouho vydrží vláčná, to se nedozvíme, protože se po ní za chvilku zapráší. Děkuji za recept.

Upečeno a snědeno:yes::-p s nasekanou čokoládou,jen jme se oblizovali :-p určitě upeču znova;-)

Vyzkoušeno - nemá chybu !:yes:

Iljusa:Tak to jsem moc ráda ... :) trochu jsem upravila recept, co jsem nasla na netu a vzniklo z toho tohle no ... :-K děkuji a pridejte pak taky fotku, at vidime, jak se vam povedla :yes:

Recept nemá chybičku, dala jsem 2 jablíčka, jeden skořicový cukr, vlašské ořechy. Včera večer upečeno v 20,00 - ráno na talířku zbyly jen 2 ks - kdybych mohla dám 10 bodů, tak dobrou bábovku jsme dlouho neměli. Mockrát děkuji za recept. Odpolednu budu péci znovu ;-) :yes::-K

Tak vyzkoušejte a pak dejte vědět, já ji pekla včera a dnes už není :D je právě výhoda, že neni vůbec suchá, ale krásně vláčná a hned se po ní zapráší :-D :-) :-))ta skorice není podmínkou, ale mně tak chutná :)

Rád vyzkouším. Jistě bude vláčná a hned neokorá protože je tam ta smetana. Máme rádi skořici, takže dám i více. +bodík 3

Děláme delší dobu. Bábovka je pěkně vláčná a vydrží déle. Jen tu skořici nemusím. Raději ty hrozinky a drcenou čokoládu.

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
bábovka ze zakysané smetany, babovka se zakysane smetany, bábovka z kysané smetany, bábovka zakysaná smetana, bábovka se zakysanou smetanou, zakysaná smetana co s ní, zakysana smetana babovka, výborná bábovka ze zakysané smetany, babovka ze smetany, babovka z zakysane smetany, recept na bábovku ze zakysané smetany, recept bábovka ze zakysané smetany, bábovka ze zakysané smetany a jablka, babovka ze zakysanou smetanou, recepty ze zakysane smetany, bábovka zakysané smetany, recept bábovka zakysaná smetana, babovka ze zakysaný smetany, babovky ze zakysané smetany, bábovka ze zakysané smetany - recept

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, mléko, olej, smetana zakysaná, rozinky, oříšky, skořice, jablko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu