Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

Kuřecí maso z asijských bister je doslova plné zajímavých chutí a vůni. Dle našeho receptu si můžete šťavnaté maso připravit i v pohodlí vašeho domova. Stačí jen přidat ty správné ingredience a výsledek bude totožný.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 370 kJ /
805 kcal
Bílkoviny128,86 g
Tuky5,63 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 5,61 g
Sůl13,30 g
Sacharidy42,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Krok 2: Z obou stran osolíme a posypeme černým a cayenským pepřem. Necháme uležet. Krok 3: Nejdříve po hodině maso obalíme v Solamylu a přebytek otřepeme. Krok 4: V pánvi rozpálíme sezamový nebo sójový olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran. Krok 5: Vyjmeme z oleje a uložíme stranou. Krok 6: Na použitém oleji opečeme celé, oloupané stroužky česneku dozlatova, až dohněda. Krok 7: Přilijeme teplou vodu, rýžové víno, sherry, sójovou omáčku, švestkovou omáčku a uvedeme k varu. Krok 8: Do omáčky vrátíme plátky masa, teplotu ztlumíme na minimum a dusíme cca 20 minut přikryté. Krok 9: Maso často obracíme, hýbáme s ním a podle potřeby doléváme malé množství vody nebo vývaru (případně ostatních tekutých surovin dle chuti). Krok 10: Na závěr chuť doladíme několika kapkami citrónové šťávy a přidáme nakrájenou cibulovou nať, kterou necháme pod pokličkou zavadnout. Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 16. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVO6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVO6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Odzkoušeno včera a musím říct, že je to nově asi můj top recept z kuřecího masa :yes:

:yes::yes: paráda, to máme rádi :-):-K

Pajaja: Děkuju za vzkazík, takových, když jsou podložené zkušeností, si vážím nejvíc..:yes: Poprvé jsem tohle jídlo vařila, když jsem chtěla, aby chutnalo mojí dceři i malé neteři, které jsou jedna jak druhá strašně vybíravé - no a záměr se zdařil. Tak jsem recept přidala, protože skutečně prošel zkouškou z nejtěžších...;-):-D
Ještě jednou děkuji.:-K

Eli, tak u nás už bylo předvčerem k večeři. Ve finále jsem zapomněla na tu jarní cibulku (kterou jsem měla v lednici). Chuť mě příjemně překvapila a taky ta rychlost, s jakou bylo vše uvařené. Syn, který není moc velkej masožravec snědl vše i do posledního zrnka rýže. Když jsem naservírovala, chopila jsem se foťáku a zjistila jsem, že mám vybité baterky. :-S Takže vyfotím příště, protože mám prý zařadit jako TOP do našeho jídelníčku. :-):-K:yes:+

To by u nás chutnalo:yes:

Moc hezky připraveno:-KJá bych ochutnala hned,vypdá to báječně:-p:yes:

.... samé dobré ingredience a výsledek oku a jistě i chuti lahodí;-);-);-)

Eliza:Elí, tak toí bude dobrota a recept se mi líbí, s tou rýží obvzlášť-dávám ti ráda 7.bod:yes:

Hezký recept:yes:+

spagetka: Jj, překlep...už jsem to opravila, děkuji za upozornění a za komentář a za bod.:-K

Docela hezké, Eli, v Surovinách máš 2x rýžové víno, ale v postupu ho použiješ jen jednou, není to překlep? Jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
křehké kuře, křehké kuře recept, voňavá křehká kachna recept, křehké a vońavé kuře, voňavá a křehká kachna recept, vonava a krehka kachna, křehké kuřecí plátky, asijské recepty z kachny, recept na křehké kuře, pekingské řízečky, křehké kuřecí řízky, recept křehké kuře, recept voňavá a křehká kachna, kachna na asijsky zpusob, asijské řízky, čínská voňavá křupavá kachna, voňavé kuře recept, křehké kuře s rýží, vońavá křehká kachna, vietnamske krehke kure

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, solamyl, omáčka sojová, omáčka swet and sour plum, sherry, víno rýžové, voda, nať cibulová, olej sezamový, šťáva citronová, pepř cayenský, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu