"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Vytvořit velikonoční slepičky z korpusků na včelí úlky bude sice pracné, zdlouhavé a náročné na tvořivost, ale ten výsledek! Ten bude stát za to! Hejno roztomilých ptáčků vykouzlí úsměv na tvářích dětských i dospělých koledníků.
Suroviny pro 1 dávka
60 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 130 kJ / 4 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,05 g |
Tuky | 336,05 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 169,00 g |
Postup přípravy
Do rozvíratelné formičky na včelí úlky vmáčkněte část „těsta“ a prstem (nebo koncem širší vařečky) do něj vyhlubte větší otvor. Pomocí cukrářského sáčku naplňte úlek krémem, vyndejte ho z formičky a přilepte na upečené kolečko.
Takto postupujte pořád dál, až vám nezbude žádné těsto a uložte úlky do ledničky ztuhnout. Krok 5: V tuto chvíli by už karamelky měly být dokonale rozpuštěné a připravené k tvarování. Modelujeme hřebínky a zobáčky pro budoucí slepičky. Karamelová hmota je pěkně tvárná, ale jen když je teplá, takže ji během práce budete muset párkrát přihřát (to už ale trvá jen pár minut). Krok 6: Hotové výtvory pak ukládejte na podložku potaženou potravinovou fólií a nechte je chvíli ztuhnout (prakticky jim stačí vychladnout a jsou hned pěkně tuhé). Krok 7: Mezitím v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny rozpusťte bílou čokoládu nebo hotovou polevu. Každý úlek v ní pak namáčejte tak, že nejprve polijete špičku úlku (hlavičku), a pak jeho podélnou polovinu (okřídlený hřbet).
Polité slepičky odkládejte na podložku pokrytou potravinovou fólií, aby se k ní nepřilepily. Do ještě vláčné čokolády „přilepte“ na oba boky poloviny mandliček (křidélka) a na vrch každé hlavičky lehce přimáčkněte hřebínek a opět dejte ztuhnout do ledničky. Krok 8: Kousek hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě. Nechte mírně vychladnout a pomocí párátka z ní vytvořte na hřbetu slepiček tmavé puntíky (kropenatý vzor) a na bílé hlavičce 2 protáhlé flíčky (oči) – těm můžete případně doplnit ještě bílé panenky ze zbytků světlé polevy. Krok 9: Jako poslední vyhlubte pomocí párátka v obličejové části slepičky malou dírku, do které zasuňte karamelový zobáček a máte hotovo.
Zveřejněno 22. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6xo9
Moje poznámka
"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6xo9
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 12 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
háčkované slepičky,
háčkovaná slepička,
slepičky,
velikonocni hackovani,
kouzelná vařečka recepty,
recepty na velikonoční sladkosti,
slepicka na vajíčka z těsta,
háčkovaná velikonoční hnízda,
velikonocni recepty,
slepička z papíru,
háčkované slepičky postup,
velikonoční úlky,
velikonoční cukrovinky recept,
dort slepicka,
velikonocni plechovky,
prodej slepiček,
vceli uly testo slepicky,
háčkované velikonoční kuřátka,
prodej velikonočního cukroví,
háčkování slepička
Suroviny:
mandle,
piškoty,
máslo,
salko,
salko,
karamelky,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá
Komentáře (40)