Béleše
Béleše, pocházející ze Slovácka, jsou tradičním a častým patečním hlavním jídlem. Připravují se na sucho na plotýnce a ještě za tepla se mažou máslem či sádlem. Dle tradice k béléšům patří fazolová polévka, poslouží však i jako náhrada za pečivo k jakékoliv jiné polévce, nebo je můžeme konzumovat nasladko.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 184 kJ / 3 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,58 g |
Tuky | 123,97 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 523,64 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Béleše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY7O
Moje poznámka
Béleše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY7O
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 2 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 17 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 19 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec
VeraStranska před 7 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 12 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 12 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 22 minutami
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 1 hodinou
Americké kotlety
evikju před 1 hodinou
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Anglické palačinky
káťa před 3 hodinami
Jedničkové rybí filé
cookamater před 3 hodinami
Tématické fráze:
béleše,
belese recept,
recept na beleše,
recept béleše,
recepty na belese,
bramborové béleše,
belese s makem,
testo na belese,
recepty belese,
beleše pečené na plotně,
domaci belese,
beleše z bramborového těsta,
béleše s povidly,
béleš,
belese recepty,
smazene belese,
béleše s povidly a makem,
beleše s mákem a povidly,
beléšky,
jak se dělají béleše
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
olej,
sůl,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře (16)