Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 129 kJ / 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,69 g |
| Tuky | 21,35 g |
| Vláknina | 9,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 117,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek odebraný 5-7 gr a 50 gr vody + 50 gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12 h kvasit v pokojové teplotě.
Krok 2: Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta a dáme kynout cca 1,5-2 h.
Krok 3: Potom pořádně propracujeme těsto pomocí karty, několikrát přehneme, aby se vytlačil přebytečný vzduch.
Krok 4: Pak dáme opět kynout na zhruba 1,5 h.
Krok 5: Pak vyválíme plát, necháme zhruba 20 min. odpočinout.
Krok 6: Nachystáme si suroviny, které chceme na pizzu - nepsala jsem do úvodu záměrně, to si každý zvolí.
Krok 7: Potřeme směsí těsto po okraj.
Krok 8: Pak přidáme buď rajčata nebo smetanu jako základ, ostatní suroviny co nám chutná a pečeme na 275°C po dobu cca 8-10 min horkovzduch nebo poznáme dle barvy.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Moje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 36 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 57 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kvásek na pizzu,
pizza z žitné mouky,
testo na pizzu z kvasku,
pizza testo z kvasku,
pizza ze žitné mouky,
jak se dělá kvásek na pizzu,
pečivo z kvásku,
pizza kvásek,
domácí kvásek,
domácí pečivo z kvásku,
těsto na pizzu z zitne mouky,
recepty na pečivo z kvásku,
smetanový podklad na pizzu,
kvaskova pizza,
kvásek pizza,
domácí žitný kvásek,
žitný kvásek recept,
jak udělat kvásek na pizzu,
kvásek těsto na pizzu,
jak se dělá kvasek
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka hladká pšeničná,
kvas žitný,
mouka žitná,
voda,
odlitek od kvásku,
mouka,
olej olivový,
máslo,
sůl,
voda,
olej olivový,
bylinky,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl mořská,
Komentáře (7)