Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína I

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

papa1649 papa1649

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Rychlý a chutný recept z kuřecího masa na způsob asijských pokrmů. Domácím surovinám přizpůsobená "čína". Maso, které není třeba předem nakládat, je doplněno směsí čínské zeleniny. Spolu s rýží si na něm jistě pochutnáte.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 980 kJ /
951 kcal
Bílkoviny18,09 g
Tuky24,11 g
Vláknina22,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,79 g
Sacharidy156,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme, očistíme a stáhneme z kůže. Stehna vykostíme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Kůže a kosti můžeme použít na polévku. Krok 2: Oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli. Omyjeme a jemně nakrájíme chilli papričku. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a vložíme nakrájené kousky masa. Maso na oleji orestujeme. Krok 4: Na orestované maso vsypeme Vegetu, zamícháme a přidáme cibuli. Když se cibule s masem osmaží do růžova, přilijeme hrnek vody. Chvíli dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Krok 5: Podle potřeby podlijeme vodu, přidáme chilli papričku, 1/2 sáčku koření na čínu, zamícháme a nasypeme sáček zeleniny. Krok 6: Promícháme a pod pokličkou dusíme do mírného změknutí zeleniny. Krok 7: Na úplný závěr rozmícháme v hrnku trošku vody společně s dvěma lžícemi škrobu a vlijeme do směsi. Chvíli prohřejeme a podle chuti dosolíme. Krok 8: Nejvhodnější přílohou je jemně osolená vařená rýže.

TIP: Čínská kuchyně

Zveřejněno 22. 4. 2013

Poznámka autora papa1649

Já jsem použil koření na čínu značky Dle Gusta. Celá doba vaření uvedeného receptu nepřekračuje 30-40 minut, podle zdatnosti kuchaře. Tato rychlá a chutná čína se připravuje bez zdlouhavého nakládání masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onAL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onAL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Místo pariček, chilli pasta. Asi trochu moc ale dobrý.

papa1649:Pepi,moc dobře jsi to připravil:-*Mě by určitě také chutnalo:-p:-K:yes:
Majka8-Maruško s tím solamylem je to jedno,jaký je;-)Já už jsem tady tento přidávala do buchet i do bramborového těsta na knedlíky a do masa zase ten druhý;-)podle toho,který zrovna mám koupený:-)

papa1649:Pepčo, čínu máš bezvadnou a fotku taktéž. Dělám jí hodně podobně a různě jí měním, někdy přidávám i hlívu ústřičnou ap. a určitě to není ta pravá čína, co oni dělají, ale nám čecháčkům moc chutná:-p Dávám 7.boda:yes:

Majka8: Díky Majko :-K:-K:-K

Teda holky já jsem tydýt,do číny dávám solamil,vůbec jsem nevěděla že existuje speciál na maso,jinak receceptík stojí za vyzkoušení:yes::yes::yes:a co se týče glutamátu,tak to neřeším,prostě tam šoupnu trochu vegety a hotovo:-))dávám bodík:yes:

petra: Díky za bodík:yes:

Irule: díky...Josef, posílám:-K

vy nejste normalní pokud se ti recept nelíbí a nezdá zdraví tak to nevař a nejez vždyt te tu nekdo o to neprosí:-!:-!:-! mě se líbí a chutná dáváam bodík;-)

:yes:vypadá to dobře :-p, a fotka je nádherná :yes:, klidně bych si dala na oběd :-p

papa1649::-)určitě ano;-)

Cocoska: Děkuji za bodík, určitě si podle receptu pochutnáte:yes:

Mě se recept líbí a ukládám si ho, snažím se taktéž vařit bez glutamátů a z čerstvých surovin, ale mám ve špajzu i nějakou tu ""prasárničku"" v podobě vegety a směsí koření. A taky občas pospíchám. Nic se nemá přehánět:-Kbod:yes:

rebeka: asi něco jako pan Hruška na Nově (potavinový inspektor), ten se také nerad hádá.:-K

aisha: Díky , zdravím do Izraele:-K:-K:-K

papa1649::-) není zač.. já se hádám nerada.. a jen v sebeobraně:-8:-D:-D;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
recept na čínu, varime cinu, cina recept, koření na čínu, recepty na čínu, nakládání masa na čínu, recept na čínu-top recepty, čina, koření na čínu recept, jaké kořeni do ciny, recept cina, jaké koření na čínu, koření do číny, co obsahuje koření na čínu, vaříme čínu-recepty, nakládání číny, domácí koření na čínu, k čemu použít bramborový škrob, domaci vyroba vegety, top recepty cina

Suroviny:
rýže, koření čína, škrob, směs zeleninová čínská, vegeta, sůl, chilli paprika čerstvá, cibule, olej

Přidat fotografie receptu