Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 508 kJ / 1 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,76 g |
| Tuky | 49,89 g |
| Vláknina | 3,21 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 520 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme.
Krok 2: Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu).
Krok 3: Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60–90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu.
Krok 4: Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou.
Krok 5: Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 1. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Moje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová plec,
veprova plec pecena,
pečená vepřová plec recepty,
pečené vepřové plecko,
vepřová plec bez kosti recepty,
veprova plec bez kosti recept,
vepřova plec bez kosti,
pecena vepřová plec recept,
pečená plec,
pečená vepřová plec bez kosti,
pečené plecko,
vepřová plec bez kosti pečená,
pečená plec recept,
vepřové plecko pečené,
vepřová plec s kostí recept,
vepřová plec,
vepřové plecko bez kosti recepty,
recepty na pečené vepřové plecko,
vepřová plec s kostí,
pečene maso vepřova plec video
Suroviny:
plec vepřová,
vývar,
cibule šalotka,
kmín drcený,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř,
sádlo vepřové
Komentáře (11)
.... ani "kóóósek"