Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povařená čalamáda

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Kafonkova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 441 kJ /
3 930 kcal
Bílkoviny43,00 g
Tuky212,17 g
Vláknina112,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,26 g
Sůl40,00 g
Sacharidy417,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájíme na hrubé nudle, květák rozebereme na růžičky, dáme do velkého kastrolu, přidáme sůl, cukr, vodu, ocet a olej. Krok 2: Všechno promícháme, dáme na plotnu, zahříváme a od bodu varu vaříme 13-15 minut. Horké plníme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Krok 3: Nesterilujeme. Čalamáda se vaří sama, stačí jen občas zamíchat

Zveřejněno 20. 9. 2009

Poznámka autora Marie Kafonkova

Recept není můj, je od mé kamarádky Heleny.Čalamádu dělám skoro 20let.Nekazí se, je dobrá i pod maso,francouzských brambor ap.Když není květák,nevadí,zkoušela jsem místo něj cuketu a bylo to též dobré.

Bohužel, foto nemám, protože se musím teprve naučit,dát fotku do PC,tak mi to prosím promiňte - jsem babka důchodkyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povařená čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLwY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povařená čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLwY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Maruško, to určitě udělej. Mi se to stává často, ale díky Bohu ne na tomhle webu. Obávám se, že jsem i heslo zapoměla:-)):-D

marie káfoňková 21. 9. 2009 15:58
Jani, sama nevím, jak se stalo, že jsem odhlášená.Já jsem se neodhlašovala,už jsem chtěla několikrát vložit recept,ale vždy mi to hlásilo kombinace jména a hesla neexistuje a nešlo to, až včera se mi podařilo recept vložit, ale objevila se poznámka nepřihlášený.Budu se muset zeptat na kontaktu, co jsem udělala špatně.

Díky za informaci a jak to, že jsi zas odhlášená:-?:-O

marie kafonkova 20. 9. 2009 17:04
Jani,v čalamádě jsou rozvařená jen rajčata,ostatní ne.Já to totiž vařívám po dvou dávkách ve 20l velkém kastrolu, který zabere celý sporák,na 2 hořácích.Zelenina začne brzy vařit.Ze dvou dávek je 22 - 24 skleniček obsah 0,375 l.Dle toho, jak je vodnatá zelenina.Nejdelší přípravu zabere očištění a nakrájení zeleniny + nachystání sklenic +víček

Maruško, vítám tě na Toprecepty a děkuji za super čalamádu;-). Fotku časem určitě někdo přidá, neboj a určitě se i ty časem naučíš je vkládat;-) Jen ještě dotaz,. Píšeš, že se všechna zelenina má ještě 13-15 minut vařit, nerozvaří se to?

Tématické fráze:
čalamáda s květákem, čalamada z kvetaku, čalamáda z rajských, čalamáda, květáková čalamáda, domácí čalamáda se zelím, calamada kvetak, nejlepší čalamáda, domácí čalamáda, nej čalamáda, fazolová čalamáda, francouzská čalamáda, zeleninová čalamáda s květákem, čalamáda z květáku recept, calamada z fazolovych lusku, květák čalamáda, čalamáda ze salátových okurek, čalamáda recept, pikantní čalamada z okurek a květáku, čalamáda z okurek

Suroviny:
květák, okurka salátová, paprika čerstvá červená, jablko, cibule, lusky fazolové, sůl, cukr krystal, voda, ocet, olej

Přidat fotografie receptu