Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povařená čalamáda

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Kafonkova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 441 kJ /
3 930 kcal
Bílkoviny43,00 g
Tuky212,17 g
Vláknina112,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,26 g
Sůl40,00 g
Sacharidy417,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájíme na hrubé nudle, květák rozebereme na růžičky, dáme do velkého kastrolu, přidáme sůl, cukr, vodu, ocet a olej. Krok 2: Všechno promícháme, dáme na plotnu, zahříváme a od bodu varu vaříme 13-15 minut. Horké plníme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Krok 3: Nesterilujeme. Čalamáda se vaří sama, stačí jen občas zamíchat

Zveřejněno 20. 9. 2009

Poznámka autora Marie Kafonkova

Recept není můj, je od mé kamarádky Heleny.Čalamádu dělám skoro 20let.Nekazí se, je dobrá i pod maso,francouzských brambor ap.Když není květák,nevadí,zkoušela jsem místo něj cuketu a bylo to též dobré.

Bohužel, foto nemám, protože se musím teprve naučit,dát fotku do PC,tak mi to prosím promiňte - jsem babka důchodkyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povařená čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLwY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povařená čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Maruško, to určitě udělej. Mi se to stává často, ale díky Bohu ne na tomhle webu. Obávám se, že jsem i heslo zapoměla:-)):-D

marie káfoňková 21. 9. 2009 15:58
Jani, sama nevím, jak se stalo, že jsem odhlášená.Já jsem se neodhlašovala,už jsem chtěla několikrát vložit recept,ale vždy mi to hlásilo kombinace jména a hesla neexistuje a nešlo to, až včera se mi podařilo recept vložit, ale objevila se poznámka nepřihlášený.Budu se muset zeptat na kontaktu, co jsem udělala špatně.

Díky za informaci a jak to, že jsi zas odhlášená:-?:-O

marie kafonkova 20. 9. 2009 17:04
Jani,v čalamádě jsou rozvařená jen rajčata,ostatní ne.Já to totiž vařívám po dvou dávkách ve 20l velkém kastrolu, který zabere celý sporák,na 2 hořácích.Zelenina začne brzy vařit.Ze dvou dávek je 22 - 24 skleniček obsah 0,375 l.Dle toho, jak je vodnatá zelenina.Nejdelší přípravu zabere očištění a nakrájení zeleniny + nachystání sklenic +víček

Maruško, vítám tě na Toprecepty a děkuji za super čalamádu;-). Fotku časem určitě někdo přidá, neboj a určitě se i ty časem naučíš je vkládat;-) Jen ještě dotaz,. Píšeš, že se všechna zelenina má ještě 13-15 minut vařit, nerozvaří se to?

Tématické fráze:
čalamáda s květákem, čalamada z kvetaku, čalamáda z rajských, čalamáda, květáková čalamáda, domácí čalamáda se zelím, calamada kvetak, nejlepší čalamáda, domácí čalamáda, nej čalamáda, fazolová čalamáda, francouzská čalamáda, zeleninová čalamáda s květákem, čalamáda z květáku recept, calamada z fazolovych lusku, květák čalamáda, čalamáda ze salátových okurek, čalamáda recept, pikantní čalamada z okurek a květáku, čalamáda z okurek

Suroviny:
květák, okurka salátová, paprika čerstvá červená, jablko, cibule, lusky fazolové, sůl, cukr krystal, voda, ocet, olej

Přidat fotografie receptu