Povařená čalamáda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 441 kJ / 3 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,00 g |
Tuky | 212,17 g |
Vláknina | 112,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,26 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 417,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na hrubé nudle, květák rozebereme na růžičky, dáme do velkého kastrolu, přidáme sůl, cukr, vodu, ocet a olej.
Krok 2: Všechno promícháme, dáme na plotnu, zahříváme a od bodu varu vaříme 13-15 minut. Horké plníme do skleniček a ihned zavíčkujeme.
Krok 3: Nesterilujeme. Čalamáda se vaří sama, stačí jen občas zamíchat
Zveřejněno 20. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLwY
Moje poznámka
Povařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLwY
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 17 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 5 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda s květákem,
čalamada z kvetaku,
čalamáda z rajských,
čalamáda,
květáková čalamáda,
domácí čalamáda se zelím,
calamada kvetak,
nejlepší čalamáda,
domácí čalamáda,
nej čalamáda,
fazolová čalamáda,
francouzská čalamáda,
zeleninová čalamáda s květákem,
čalamáda z květáku recept,
calamada z fazolovych lusku,
květák čalamáda,
čalamáda ze salátových okurek,
čalamáda recept,
pikantní čalamada z okurek a květáku,
čalamáda z okurek
Suroviny:
květák,
okurka salátová,
paprika čerstvá červená,
jablko,
cibule,
lusky fazolové,
sůl,
cukr krystal,
voda,
ocet,
olej
Komentáře (5)