Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Připravte vláčné knedlíkové těsto pomocí domácí pekárny, které stačí už jen vytvarovat a uvařit v páře.
Suroviny pro 2 kusy
2 střední nebo 3 malé knedlíky
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 14,45 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko. Pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Mléko zasypeme moukou a přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto. Zapneme a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto vyklopíme a rozdělíme na dva díly. Vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme do hrnce pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vroucí vodu.
Krok 7: Jestli je knedlík hotový vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá a suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 52 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mouka hrubá,
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr krystal,
droždí sušené
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rychlý, chutný a jednoduchý.