Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 800 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,73 g |
Tuky | 90,19 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 239,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečicím papírem, který taktéž lehce naolejujeme.
Krok 2: Bílky se špetkou soli vyšleháme do dvojnásobného objemu, přidáme lžíci krystalového cukru, šleháme dál, až se na metlách budou tvořit jemné špičky. Postupně, po lžících, zašleháme zbylý cukr a nakonec škrob. Musí nákm vzniknout pevná a hladká hmota :-).
Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu a pečeme cca 45 minut. Respektujeme vlastnosti trouby!!
Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Větší pečicí papír než plech, ve kterém jsme pekli lehce poprášíme moučkovým cukrem a převrátíme na něj upečený korpus tak, aby byl "hore nohy" :-)). Opatrně stáhneme původní pečicí papír a máme připraveno k plnění.
Krok 5: Takto připravený korpus potřeme citronovým krémem, na který rovnoměrně rozprostřeme vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem.
Krok 6: Podél delší strany roládu zarolujeme, zabalíme do papíru a necháme alespoň dvě hodiny vychladit. Lemon curd doporučuji připravit předem, ale dobře ukrýt, aby stihl dostatečně vychladnout!!
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Moje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
citronová roláda,
sněhová roláda se šlehačkou,
sněhová roláda s citronovým krémem,
citronová roláda recept,
recept na snehovou roladu,
sněhovaroláda,
sněhová roláda z bílků,
citronová roláda se šlehačkou,
roláda,
recept na citronova roláda,
rolada s citronovým krémem a šlehackou,
roláda z bílků,
plnění rolády,
krehka rolada,
citronová roláda,
křehka rolada kremem z tvarohu,
citronová roláda z bílků,
jak upéci křehkou roládu,
rolada s lemon curd,
lemon curd na co lze použít
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
Komentáře (21)