Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.

Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,30 g |
Tuky | 101,78 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle, popřípadě oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli s malými kostičkami slaniny.
Krok 2: Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a opepříme.
Krok 3: Restujeme do tuku, pak zalijeme vínem, necháme odpařit a dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka.
Krok 4: Je-li maso měkké, přidáme prolisovaný česnek.
Krok 5: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu.
Krok 6: Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Moje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 1 hodinou
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 5 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 18 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 41 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 1 hodinou
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 2 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 2 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 13 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 16 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 16 hodinami
Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka,
guláš z divočáka pohlreich,
nejlepší kančí guláš,
kančí recepty,
guláš z kančího masa,
guláš z kančí kýty,
výborný kančí guláš,
kančí kýta guláš,
zvěřinový guláš pohlreich,
kančí guláš z kýty,
kanci,
kančí maso recepty,
kančí kýta recepty,
dančí guláš pohlreich,
nejlepší kančí guláše,
jak naložit kančí maso,
guláš z divočáka,
jak nalozit kanci maso na gulas,
guláš z dančí kýty dle polreicha,
kancí maso
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu,
vývar masový,
chléb,
sádlo,
víno červené,
česnek
Komentáře (27)