Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rump steak v bylinkách

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Rump steak je opravdu velmi libové a šťavnaté hovězí maso, které tepelně připravujeme jen krátce. Spojení s bylinkami, jako je rozmarýn a tymián, k masu dokonale ladí. Podáváme s opečeným toustem a zeleninou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Steak z kvalitního hovězího masa potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem, tymiánem a dáme do lednice, klidně i přes noc. Krok 2: Několik hodin před přípravou jej vyndáme, aby měl steak pokojovou teplotu. Olej a bylinky z masa zlehka setřeme papírovou utěrkou. Na opékání použijeme grilovací pánev, nebo kvalitní pánev s teflonovým dnem. Krok 3: Suchou pánev nahřejeme na stupeň 5 (pokud máme 6 stupňů na sporáku) a vložíme na ni maso. Na minutce si nastavíme 3-4 minuty podle tloušťky steaku a pozor, nesolíme. Krok 4: Během opékání do steaku nepícháme, neobracíme jej, nekontrolujeme spodek masa, necháme jej zvolna opékat. Po 3-4 minutách obrátíme a postup opakujeme. Krok 5: Hotový steak dáme na talířek. Dokud z něj vychází pára, necháme jej stát. Krok 6: Pak hrubě osolíme a opepříme z obou stran a teprve můžeme nakrojit na půlky nebo na plátky. Krok 7: Jako příloha je vhodný opečený toast, popřípadě zelenina.

TIP: Z jakého masa se dělají steaky

Zveřejněno 31. 5. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400 Kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.

Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rump steak v bylinkách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poW1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rump steak v bylinkách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Jdu na to ... za chvíli bude na pánvi ... :-K

chocolate: díky!!:-)

Jani, dnes jsem dělala, steak měl cca 250g, tudíž jsem zkrátila dobu opékání o minutku.Dala jsem na teplý talíř pod nahřátou pokličku odpočinout na pět minut, pak už stačil plátek bylinkového másla, osolit a přidat šťouchačky se smaženou cibulkou a petrželkou.
Výborné:yes:, foto přidáno.

Anna Kocikova::-D:-D:yes:

Jana Remkova:Můj syn staví domy,ale maso krájí stejně,jako pí Remková:-D

Arnošt O. 12. 6. 2013 22:02
Eliza: Tímto akorát potvrzujete má slova v prvním komentáři, budete se prostě hádat za svoji pravdu, i když špatnou ;-) A ostatní poklepávačky se k vám už přidávají, jak jinak :-)

Arnošt O.: Nemyslím si, že skuteční profesionálové mají potřebu navštěvovat a komentovat tento web, který je založený na nadšeném amatérismu nás všech přispívajících. Proto ani Vás bohužel nemůžu považovat za profesionála. Staral byste se o jiné věci, než anonymně šmírovat, jak to funguje právě na Topreceptech.;-) Zřejmě byste teď právě dohlížel na chod své kuchyně...;-)

Arnošt O.: Můj syn JE profesionál a podle něj mám to maso nakrájeno dobře. Takže, zanechte pod mým receptem diskuze, která nikam nevede. Děkuji.

Arnošt O. 12. 6. 2013 21:38
Eliza: Chcete se hádat o vaření s kuchaři profesionály? ;-) To, že zde úřadují útoční sršni ještě neznamená, že vám to tady patří a nikdo jiný tady nemůže vyjádřit svůj názor? To je opravdu směšné už, co se tady děje :-8

A pokud jste ve vaření tak zběhlí (a vůbec jste někdy jedli biftek), tak byste museli vědět, že kdyby se opékalo maso nařezané po vlákně, změnilo by svoji strukturu a rozhodně by nevypadalo tak, jak vypadá na fotografii, kde je po opečení čerstvě nakrájené.
Mimochodem, každému, komu se tu nelíbí, lze jen doporučit, aby si vybral jiné stránky o vaření, nic ho tu nedrží. Jak prosté...;-)
Arnošt, Mirek, Martin a druzí...;-)

Arnošte, to samé si myslím já. Taky jsem měl připomínku. To bylo ! A nejvíc kejhaly ty dvě sloveny. Jsou to ty nejhorší stránky o vaření. Dnes jsem tu jen proto, že jsem byl upozorněn, že zase potrefené husy kejhají.:-((

Nechtěla jsem nic psát, ale už mi to tady připadá na palici... Dámy a páni mistři kuchařští, co sem anonymně nakukujete a stále jen kritizujete (to, že tu není vše v pohodě, vím také;-), ale nemá to nic společného s výše uvedeným receptem) - když dostanete na talíř správně přes vlákno ukrojený vysoký steak a potom z něj krájíte jednotlivá sousta, která nesete do úst...stále je máte krájená přes vlákno? Ne - naopak. Pokud je plátek svíčkové krájený přes vlákno, budou jednotlivá sousta Vámi řezaná po vlákně. A to je vidět na Janiné fotografii. Maso opekla tak, jak se má, a poté ten vysoký kus masa nakrájela. Sice po vlákně - ale všichni bychom při konzumaci udělali to samé. Jen to naporcovala předčasně, asi to měla vyfotit právě sundané z pánve a dali byste pokoj.

Arnošt O. 12. 6. 2013 21:00
Martin-kuchař: Neřekl bych to lépe. Také jsem kuchař profesionál a už na první pohled je vidět, že maso je špatně nakrájené, takhle se steaky rozhodně nekrájí. A co se těch "poklepávaček" týče, i já jsem kdysi měl zde svůj profil a spoustu výborných receptů. Ale brzy jsem pochopil, že je tady pouze jistá zkvadra určitých uživatelek, které si tady akorát lezou do zadnic a odkývají si vše, jen aby vypadaly jako velké kamarádky a nedejbože aby jim sem někdo "z venku" napsal svůj názor, to se hned semknou jak sršni a útočí, ani samy neví proč :-// Je to smutné, měl jsem to tady rád, ale to chování některých tady mě odradilo a teď se tomu divadlu tady už pouze směji ;-)

já bych si to dala hned :-p, krásné Jani a salát k tomu mňam :-p:-p:yes::yes:. Snad někdy dostanu odvahu to vyzkoušet, díky za recept :-K:-8:-K

Martin - kuchař: Nerad se nechávám vtahnout do debaty o něčem v čem nejsem pevný v kranflecích a možná že maso není zrovna nejlépe podle všech předpisů nakrájeno /podle obrázku,který je třeba brát pouze jako ilustrační a dokreslující/, ale je také třeba vidět, že dostanete maso,jaké dostanete a všechny kousky /stejky/ nemusí být zrovna OK. Přece nevezmete jen ty IN a ostatní nevyhodíte ??? Ono se to také zpotřebuje a není to nutné zbytečně hrotit a předvádět se a urážet ty co jistě nechtějí někoho nabádat aby něco zkazili. Kdo chce a vynaloží finance na kvalitní maso, nezůstane pouze u jednoho receptu a následně jedné fotky , ale podívá se i jinam např. jak bylo doporučeno www.Jaknato.cz.

Martin - kuchař 1. 6. 2013 10:15
To maso je opravdu nakrájené špatně, to je snad vidět na první pohled, vy poklepávačky ramen tady mystifikujete začínající kuchařky, jen aby ta pravda, i když špatná, byla vaše...

1974andrea: Andrejk. Rada staršího. Řeš poze rozumné věci a rozumně to staví "hosta". Já za mých prožitých 68 let jsem se setkal s tolika negativitou a někdy jen ve smyslu uškodit a nebo alespoň rozhodit někomu náladu, že se snažím od takovýchto provokací se oprostit a vnímat je co nejméně. My co už z TOP STRÁNE známe určité autory receptů se pouze nad nehorázností některých jen pousmějeme a možná mají své nepřekonatelné problémy a nedokážou se s nimi vyrovnat a tak kolem sebe kopou a kopou. Pak jsou ale k politování.

1974andrea: Je typické, že o humbuku mluví ten, kdo ho vyvolal. Když schází argumenty, přichází demagogie:-D.... "tak se také pozná charakter člověka"

Janičko a i ostatní milovníci STEJKŮ. Pro mne je toto jídlo srdeční záležitost a rád si ho zkouším připravit s rozmarýnem a přílohou z ŘAPÍKATÉHO CELERU a hranolky. Musím přiznat, že nejsem takový odborník abych posoudil správné maso a tak se mi stává, že jsem trochu ošizen i když jsem upozornil na co toto masíko chci. Snad z nevědomosti,či schvlálnosti kupce-prodavače-řezníka se pak trápím i když masíko vždy sním, ale ne s nadšením. Shlédl jsem pár rad na různých videích, ale základ je vždy maso. Ať si kdo chce co chce říká, JANI tvůj stejk je supr a máš +bodík 15.Pro mne by stačilo 3x3 minuty.
Já se budu snažit dál a nenechám se odradit.

Naděžda Votáhlová:Naděždo, narozdíl od Vás, jak jsem si stihla povšimnout, jsem zde pochvalných komentářů napsala stovky, Vy ani jeden;-). Předložily jsme Vám několik důkazů, které vyvrací Vaše tvrzení ohledně krájení steaku a Vy jste pořád v opozici. Když něco tvrdím, mám k tomu i důkazy. Předložte je a můžeme o tom diskutovat v Diskuzním fóru.;-) Přeji hezký den:-K

Jana Remkova: já ještě jím i naklíčenou čočku, salátý, řepu, celer, jsem taky jako koza na výletě:-D, ale musela jsem, zase začal tlak lítat nahoru a měním životosprávu od piky, nechci nic brát na tlak, večer sním česnek bez chleba a tak se snažím, kila jdou dolů, ale snad to přežiji, to maso bych si ale hned dala:-p

Naděžda Votáhlová: Nadi moc prosím, to už stačí. Andrea se nemusí naparovat, Andrea holt umí a to se jí rozhodně nedá upřít. Mnohokrát jsem vařila její recepty a její nápady jsou k nezaplacení. ;-)

Naděžda Votáhlová 31. 5. 2013 22:33
1974andrea: Dovolila jsem si povšimnout, že i vaše komentáře jsou zde velice přínosné.. krom toho, že se akorát napařujete jako slepice na smetišti, když vás někdo chválí, tak sama pochválit nikoho neumíte, ale jak je někde nějaký humbuk, tak to se hned přidáte, tak se také pozná charakter člověka ;-)

varilamyskakasicku: no, jsem na tom zhruba o 2 kg lépe a taky proto jím to "kozí menu":-D

Jana Remkova: to já teď všechno dělám, už se mi podařilo sundat 5 kg za 2 měsíce, nejím přílohy - jen saláty i z čočky, vše možné, kg letí dolů, tohle je jak vyšité na to, co bych mohla, uložím si to, díky:-K:-K:-K;-)

varilamyskakasicku: Ten "nevábný salát", jak se tady taky někdo zmínil je z hlávkového zelí, mírně spařeného, ředkviček a zelené cibulky, dochucený citrónem, medem, solí a pepřem. A taky pokapaný olivovým ojelem a ikdyž možná nevypadá, je skvělý:-p

Jani, to se Ti moc povedlo:-p polykám, dala bych si, ta zelenina k tomu je super, uložím si, ráda bych to zkusila někdy:-p;-)

Holky díky. Já jsem právě proto přidala hned, když jsem tady recept dala přidala to video. Je to tam myslím dobře ukázáno i pro trdla, jako jsem já:-). Kdo by chtěl třeba zkusit, určitě mu to hodně pomůže:-)

Naděžda Votáhlová: Už ok, ano??:-) Děkuji;-)

rebeka::-D:-D:-D:-D:-D toho jsem si plně vědoma:-D:-D:-D

senky: to se načekáš:-D:-D:-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rump steak, rump steak recept, rump steak recepty, příprava rump steaku, hovezí rump steak recepty, rump steak příprava, rumpsteak, rumpsteak recept, recept na rump steak, jak správně udělat steak, kuřecí steak na bylinkách, příloha ke steaku, hovězí rump steak recept, bylinky na steak, co je rump steak, hovězí steak na bylinkách, recept rump steak, steak recept, bylinky na steaky, jak spravne udelat hovezi steak

Suroviny:
steak rump, olej olivový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu