Broskvové Himaláje
Příprava je u tohoto moučníku snadná a rychlá. Když se vám ohlásí návštěva, krásně stihnete pohoštení přichystat. Za hodinu máte hotovo, můžete řezy dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 740 kJ / 4 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,88 g |
| Tuky | 162,86 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 720 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 571,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: První těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej a vmícháme ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.
Krok 2: Druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto, puding v prášku zajistí, že tvaroh pečením krásně ztuhne.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé a poklademe hustě broskvemi.
Krok 4: Zbytkem prvního těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Zvolna, zhruba 160 - 170 °C (podle zkušeností s vlastní troubou). Upečení zkoušíme tak, že vpíchneme špejli. Musí být suchá aby byl i tvaroh upečený.
Krok 5: Hotový moučník dáme vychladit. Před servírováním poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Moje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvove recepty,
koláč himaláje,
tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje,
co s broskvemi,
moučník himaláje,
broskvová buchta,
tvarohový moučník s broskvemi,
buchta s tvarohem a broskvemi,
buchta s broskvemi,
tvarohový koláč himaláje,
broskvová tvarohova buchta,
broskvové hymaláje,
řezy himaláje,
broskové himaláje,
himaláje s broskvemi,
moučník s broskvemi,
tvarohové řezy himaláje,
broskvové řezy s tvarohem
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
rum,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
vejce,
mléko,
kompot broskvový,
cukr moučkový
Komentáře (10)