Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 142 kJ / 1 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 4,93 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 315,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut.
Krok 3: Pak slijeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qPJ
Moje poznámka
Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qPJ
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 5 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 36 minutami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 48 minutami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 3 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 4 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 5 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 5 hodinami
Tématické fráze:
pivní závin,
závin s hlávkovým zelím,
skořicový závin,
skořicový závin recepty,
pivni buchta,
buchty se zelím nasladko,
pivni zavin recepty,
závin se zelím,
hlavkove zeli jako náplň do buchet,
hlávkové zelí recepty,
pivni,závin,
hlávkové zelí na sladko do buchet,
závin hruška,
buchty se zelim na sladko,
polévka z hlávkového zelí s jablky,
pivní závin těsto,
pivní těsto na závin,
zavin se zelim na sladko,
flíčky se zelím nasladko,
strudl z hlavkoveho zeli
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pivo světlé,
tuk hera,
zelí hlávkové,
rozinky,
cukr,
skořice,
šťáva citronová,
vejce,
strouhanka
Komentáře (11)