Harlekýn s likérovým krémem
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jste dlouho nejedli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 340 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,33 g |
Tuky | 66,36 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 427,70 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny. Krok 4: Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér. Krok 7: Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak. Krok 8: Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus. Krok 9: Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Moje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 1 hodinou
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 21 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 23 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 1 hodinou
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 2 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 3 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Tématické fráze:
harlekýn na plech,
krém z nevařeného pudinku,
nevařený pudink,
pařižsky čokoladovy harlekýn dort,
buchta harlekýn,
harlekýn recept,
moučník harlekýn,
nevařený puding,
harlekýn buchta,
harlekýn,
dort harlekýn na plech,
vaječný koňak recept nevařený,
zdobení dortů harlekýn,
recepty z nevareneho pudinku,
recept na dort harlekýn od cukráře,
dort s likérovým krémem,
šlehačka hulala,
puding olé,
vaječný koňak recept,
harlekýn dort recept
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kakao,
voda,
mouka,
tuk,
mouka hrubá,
rama cremefine,
likér vaječný,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová
Komentáře (50)