Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový dezert s Mascarpone

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzajda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 282 kJ /
5 087 kcal
Bílkoviny122,46 g
Tuky175,70 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy746,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude povrch mírně nazlátlý (cca 20min). Mezitím připravíme krém - našleháme Mascarpone s tvarohem a 4-5 lžicemi cukru. Krok 2: Na vychladlé těsto namažeme marmeládu anebo džem (já jsem měla meruňkový džem). Marmeládu pomažeme připraveným krémem. Na vyrovnaný krém pak klademe broskve nakrájené na plátky. Krok 3: Vše pak zalijeme připraveným želé podle návodu (použijeme šťávu z plechovky, kterou dolijeme do 250 ml tekutinou). Necháme v lednici vychladout.

Zveřejněno 29. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXVr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXVr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mascarpone by se nemělo šlehat. ;)

Děkuji všem za bodíky:-K

J8 mascarpone nerada, ale vypadá to krásně..:)

To by mi chutnalo..:yes::yes:

To býval hit!!:-)):yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
broskvovy dezert, desert z mascarpone, dezert s maskarpone, desert s mascarpone, mascarpone s tvarohem, mascarpone recepty sladké, dezert z maskarpone, pečení s mascarpone, desert s ovocem a mascarpone, krém z mascarpone a tvarohu, sladké recepty s mascarpone, pečeme s mascarpone, dezerty z maskarpone, sladké recepty z mascarpone, dezerty s maskarpone, broskvové dezerty, recepty z mascarpone, desert z maskarpone, mascarpone s broskvemi, mascarpone recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, citronové aroma, máslo, mascarpone, tvaroh nízkotučný, cukr moučkový, broskve, želé dortové, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu