Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 11 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 15 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 6 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 6 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 7 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 7 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 9 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 10 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 10 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota uzení klobásek,
narážečka na klobásy ruční,
narážečka na klobásy,
narážečka klobás,
jak dlouho udit klobásy,
klobásy ze skopového masa,
jak dlouho se udí klobásy,
uzeni klobasek,
narazecky na klobasy,
narážečky klobás,
délka uzení klobásy,
teploty při uzení klobás,
teplota při uzení klobás,
doba uzení klobás,
doba uzení klobás,
narážečka na klobásky,
streva na klobasky,
naražečky klobásy,
teplota uzení klobasek,
domácí narážečka na klobásy
Suroviny:
kýta vepřová,
bůček vepřový,
kmín celý,
pepř mletý,
ořech muškátový,
rychlosůl,
cukr moučkový,
střívka skopová
Komentáře (21)