Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 3 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 6 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno 8. 4. 2025 15:50
Roláda z mladého špenátu
Přidáno 8. 4. 2025 15:00
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 40 minutami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 51 minutami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 58 minutami
Barevné makronky
_Daniela_ před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Ennia před 3 hodinami
Vepřové na houbách a zeleném kari
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 4 hodinami
Bramboračka
david.k před 4 hodinami
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 6 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota uzení klobásek,
narážečka na klobásy ruční,
narážečka na klobásy,
narážečka klobás,
jak dlouho udit klobásy,
klobásy ze skopového masa,
jak dlouho se udí klobásy,
uzeni klobasek,
narazecky na klobasy,
narážečky klobás,
délka uzení klobásy,
teploty při uzení klobás,
teplota při uzení klobás,
doba uzení klobás,
doba uzení klobás,
narážečka na klobásky,
streva na klobasky,
naražečky klobásy,
teplota uzení klobasek,
domácí narážečka na klobásy
Suroviny:
kýta vepřová,
bůček vepřový,
kmín celý,
pepř mletý,
ořech muškátový,
rychlosůl,
cukr moučkový,
střívka skopová
Komentáře (21)