Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 280 kJ / 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 12,65 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 40,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru.
Krok 2: Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak, že pokud je zkusíme prstem, tak pálí. Necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím si připravíme formu na srnční hřbet a vyložíme jí folií.
Krok 4: Do ušlehané smetany nakrájíme na drobné kousky čokoládu, nalámeme sněhové pusinky a přimícháme žloutkovou hmotu.
Krok 5: Naplníme formu a dáme alespoň na 6 hodin do mrazničky.
Zveřejněno 29. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pusinková zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpw0
Moje poznámka
Pusinková zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpw0
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 16 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 30 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
sněhové kroužky recept,
domácí pusinková zmrzlina,
zmrzlina se zloutky,
griotka na zmrzlinu,
šlehané žloutky nad párou,
angreštová zmrzlina,
griotka z moruse,
pusinkova dorta,
šlehat žloutky do zmrzliny nad párou,
co je pusinková šlehačka,
margit rezy,
pusinkova,
zmrzlina ledové kaštany,
pusinková polévka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda,
sněhové pusinky
Komentáře (8)