Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta na cibuli aneb "Mámo, honem, já mám hlad"

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Pokud se hladové krky ve vašem domově dožadují rychlé večeře, zkuste připravit vepřové kotlety zajímavě okořeněné ústřicovou a sladkou chilli omáčkou. Podávat je můžete jen tak s chlebem, nebo s bramborem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 966 kJ /
1 426 kcal
Bílkoviny198,38 g
Tuky65,59 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 4,18 g
Sůl8,65 g
Sacharidy9,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Krok 2: Kotletu otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na 4 plátky. Krok 3: Malinko po obou stranách naklepeme, nařízneme po okrajích a z obou stran opepříme. Krok 4: Do pánve na rozehřátý olej dáme na zhruba 3 minuty orestovat cibuli, pak ji nahrneme ke kraji pánve a vložíme plátky masa. Krok 5: Na silném plameni necháme prudce zatáhnout, plamen ubereme a smažíme pozvolna 7 minut. Krok 6: Maso otočíme, nahrneme pod něj cibuli a opět 7 minut pozvolna smažíme. Krok 7: Maso zlehka osolíme, pokapeme ústřicovou a chilli omáčkou a pokapanou stranou otočíme dolů do cibule. Krok 8: Poté podlijeme vodou a necháme na silném plameni 3 minuty probublat. Krok 9: Kotlety s podušenou cibulí a šťávou podáváme s bramborem, ale hodí se i pečivo.

TIP: Jak uvařit brambory

Zveřejněno 26. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Když přijde hladový manžel z práce domů a se slovy: "Mámo, honem, já mám hlad!" vám pleskne o kuchyňskou linku flákotu masa, tak honem, babo, raď! Žádná baba mi neporadila, tak jsem musela improvizovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poOp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

JanaHl: Komentář mě potěšil,děkuji:-KJe to opravdu rychlovka a drobně nakrájená paprika nebo kousek nastrouhané mrkve i pro oko vypadá v závěru na talíři dobře:yes:

Tohle už jsem několikrát dělala, třeba s malými obměnami (s cibulí třeba s na tenko nakrájenou paprikou) Fakt je to rychlovka, a velmi dobrá. Dávám si k tomu hranolky a moc mi to chutná.<3

Lucie1001: Komentář mě moc potěšil,děkuji:-8:-K

S brkaší to byla mňamka

MiraBar: Děkuji:-KTo se moc hezky čte;-)Komentář mě velice potěšil:-8

Rychlé a dobré, dostal jsem pochvalu a nic nezbylo. :yes:

KatkaCechova: Děkuji:-8:-K

Měli jsme k večeři, žádné velké přípravy, nemusíte mít doma nic speciálního (ústřicovou omáčku jsme zvyklí do zásoby :) a byla to velká dobrota. S vřenými brambory mňam! :-)

Výborný manzel pochvalil :-K:-8

mifka: To mě moc těší;-)Děkuji:-K

Kde ty nápady berete? Musím vyzkoušet. Milan P.

Milan P.: :-Kchocolate: :-KKomentáře mě velice potěšily:-8Děkuji:-K
Můj mlsný manžel kupuje velice dobré věci a to by byl hřích mu za to nepřipravit nějakou tu dobrotu;-):-*

Zobrazit starší odpověď

Petra:Děkuji:-K

Tak jsem tentokrát vyzkoušela s tou cibulí, dala jsem jenom půlku. Vynikající sosík :yes::-p

Anna Kocikova: K receptu jsem se vrátila, protože budu něco podobného dnes dělat k večeři. Vidím, že jste mi odpovídala, já cibuli do jídel často nedávám vůbec, ne kvůli chuti, ale je pro mě špatně stravitelná. Samozřejmě že harissy nedávám 4 lžíce :-D Ale jen kapičku, aby bylo jídlo trochu pikantní.

Petra:I tato varianta bude jistě dobrá.Jen si to bez cibule nedovedu představit...ale každý máme jiné chutě:-)Harissu nepoužívám,nechutná mi.

Dělám variantu bez cibule, místo ústřicové omáčky dávám sojovou omáčku a místo sladké chilli omáčky harissu. A navíc lžičku francouzské hořcice (Kand). :-p

Vlasta Riha:ústřicová omáčka je hustější konzistence,nasládlejší chuti.Chilli sladká omáčka je navinulejší chuti a je hodně pikantní.Oba druhy jsou na 5snímku ve fotopostupu.V ČR jsou k dostání v prodejnách Albert,Kaufland,Lidl a Tesco:-)

Ty omáčky seženete od různých výrobců třeba v Globusu,v Tescu... PS: Nejste náhodou z nymburka?

Vlasta Riha 17. 7. 2015 00:58
Jake jsou ty Omacky:-? Canada.

Tak to je luxusní záležitost, pečený nový brambor k tomu, prostě mňam:-p

:-O Tak tohle dneska musím vyzkoušet... Mňam :yes:

Moc mě to zajímá 28. 3. 2015 20:21
Mohl by mi někdo prosím napsat charakteristiku jídla? :D jakože myslím chuť a tak :D

blanka mahrova:Děkuji za komentář:-KDěkuji i za radu,vezmu si ji k srdci.Já toho v kuchyni ještě moc neumím:-8:-D

Určitě je to výborné, kotletku na prudko milujeme.
Ale jestli můžu poradit, lepší je překvapit manžela a nečekat až flákne maso na stůl :-)), prostě si kotletku naložit, klidně na 3-5 dnů. Je pak strašně křehounká a dobroučká. :-)
Příprava večeře je ještě rychlejší :-))

Moc nám chutnalo :-) Také jsem byla od přítele pochválena, takže ukládám k dalšímu použití a posílám bod :-D :yes:

1974andrea:Andri,děkuji:-K

Majka8:Ani nevíš,Maruš,jakou jsi mi udělala radost:-*Opravdu jsi mě velice moc potěšila:-K:-K

1974andrea:Andrejko uvař:yes:je to fakt hoooodně dobrý:-K

Drahuško, tohle mi uteklo, protože jsem se zrovna vracela z dovči;-) Taková orientální krkovička, to bude moc dobré:-p:yes:

Anna Kocikova:Jsem na chalupě a už jsem vařila po 3tí:-D..při konzultaci co uvařit návštěvě s ciziny mně chlap ujistil,že tohle jídlo zaboduje a měl pravdu,na talíři nezůstal ani drobek a ještě jsem musela dát recept,tak ti gratuluji:yes:už je tvůj recept v Mnichově a věř,i tam půjde dál;-)

Dana61::-DDanuško,díky:-K

Aničko a teď mám velký hlad já:-D já vím, musím si právě teď nechat zajít chuť a zrealizovat až doma:yes::-D už teď vím, že jsi zase nezklamala:-D

Těší mě Váš zájem i přívětivé komentáře:-*Všem děkuji:-K:-K

Majka8:Maru,ani nevíš,jak mě to těší a vážně jsem ráda,že chutná;-):-K:-K

No, tak to nechápu, že jsi byla pochválena jak říkáš "výjimečně", protože u Tebe bych byla na stravu ráda okamžitě a střelhbitě...;-):-p. Pokrm vypadá víc než vynikajícně, zkusím ho někdy taky tak trochu ve své kuchyni...snad se podaří alespoň z poloviny tak podařeně, jako na Tvých obrázcích...:-K:-K

Ivusa:U nás už bude zítra repete,vařila jsem v týdnu a tak chutnalo,že zítra musím znovu,fakt dost dobrý.Jen bacha na chilli omáčku,trochu jsem nešetřila a pálila mně pěkně hubinka:-D

:-Knádhera ,zkusím napodobit zítra k obědu ....takové dobrotky jsou vždy oceněny vylízaným talířem.:-D

výbornéé:-K:-K

Krásné masenko, hned bych si nabídla :yes::yes:

Anna Kocikova:Určitě zabydlí,vždyď ten můj večer šmejdil,jestli nezbylo,přitom zbaštil k obědu dvě kotlety.

Majka8:Mám velkou radost:-*:-K:-KMoc děkuji a budu ráda,když se tahle bašta u Vás doma zabydlí:-)):yes:

Neskutečná žranice:-K v neděli si to pro velký úspěch zopakuji,všem chutnalo:yes::yes::yes:

Joskob::-K:-K

Eva:Co více může kuchařku potěšit,než takovýto milý komentář:-8Budu moc ráda,když si pochutnáte:-p:yes:
Díky:-K:-K

Našla jsem si váš recept a jsem s ním unešená.Zítra bude vynikající oběd!:-K:-!
kosnarovi@seznam.cz

:-D:yes:

planeta:Děkuji:-):-K

Majka8::-K:-K

dala bych si hned, taková mňamka:yes::yes:

Anna Kocikova:Aničko zlatíčko..díky moc za odpověď,zítra asi nahradím,ale ústřicovou koupím,protože já ráda dodržuji recept jak je uveden,vždy mně chutná víc,než když to zmastím podle svých dostupných ingrediencí;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vepřová kotleta, veprova kotleta recept, vepřová kotleta recepty, vepřová kotleta na cibuli, co uvařit z vepřové kotlety, vepřové kotlety, recepty z veprove kotlety, vepřové kotlety na cibuli, kotleta recept, vepřové kotlety recepty, kotleta na cibuli, kotleta recepty, co uvařit z kotlety, vepřové kotlety recept, kotleta, mám hlad, kotlety na cibuli, vepřové kotlety na cibulce, pokrmy z kotlety, kotlety recept

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, olej, ústřicová omáčka, omáčka chilli sladká, voda, pepř čtyř barev, sůl

Přidat fotografie receptu