Barončiny řezy
Voňavé máslové těsto, šťavnatá vrstva jablíček se skořicí, jemný bílkový sníh – to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je nazvete jakkoliv, výsledný moučník je opravdová delikatesa.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,32 g |
| Tuky | 188,36 g |
| Vláknina | 38,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 798 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 612,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prosáté mouky, cukru, žloutků, másla (nebo Hery) a kypřicího prášku ručně vypracujeme těsto.
Krok 2: 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice asi na 30 minut.
Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 5: 2/3 těsta rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku ho přeneseme na plech.
Krok 6: Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na jablka.
Krok 8: Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z mrazáku a nastrouháme na sníh.
Krok 9: Moučník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Krok 10: Po upečení necháme moučník vychladnout a krájíme na úhledné řezy.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Moje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka,
řezy z hery,
barončin koláč,
vynikající řezy a moučníky recepty s foto,
výborné meruňkové řezy,
hraběnčiny řezy s meruňkami,
vyborné řezy na plech,
řezy na plech,
recept na řezy,
hraběnčiny řezy na plech,
recepty z hery,
hraběnčiny řezy z hery,
výborné hraběnčiny řezy,
top řezy recepty,
kakaový hraběnčin koláč z héry,
řezy,
hraběnčiny řezy,
řezy recept,
řezy z jablek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
skořice,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (40)
A mě v létě dělala s domácíma jahůdkama - luxus
Plním i rebarborou, nebo meruňkama, je vynikající!