Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,06 g |
| Tuky | 89,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce.
Krok 2: Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Krok 4: Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.
Zveřejněno 9. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta se sardelkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7MLj
Moje poznámka
Vepřová kýta se sardelkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7MLj
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 5 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 40 minutami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 1 hodinou
Palačinky s džemem
jakub@V před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 2 hodinami
Jklůkljů
[email protected] před 3 hodinami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 14 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 16 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na sardelkách,
vepřová kýta recepty,
dá se špikovací vepřové maso,
spikovacka,
vepřová kýta na kaparech,
recept na vepřovou kytu,
vepřové plátky na sardelkách,
vepřová kýta na sardelkách,
kýta na sardelkách,
mlecna teleci kyta,
nasekaná vepřová kýta,
vepřová pečeně se sardelkou,
jak se špikovací jehlou,
jak se špikuje špikovací jehlou,
makro kyta,
recepty se sardelovými filety,
spikovani jehneci kyty,
jak se špikuje jehlou,
vepřové se sardelkou,
já špikovat
Suroviny:
kýta vepřová,
filet sardelový,
slanina,
cibule,
petrželka zelená,
máslo,
vývar masový,
sůl
Komentáře (31)
Pavel: díky
Jani.R.proužky slaniny můžeš na chvilku strčit do mrazáku.Pak to jde snáze do masa zatlačit
Díky
Děkuju
Měla jsem velké cukání kapary přidat, ale odolala jsem