Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,06 g |
| Tuky | 89,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce.
Krok 2: Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Krok 4: Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.
Zveřejněno 9. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta se sardelkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7MLj
Moje poznámka
Vepřová kýta se sardelkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7MLj
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 28 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 56 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 57 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 59 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 59 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na sardelkách,
vepřová kýta recepty,
dá se špikovací vepřové maso,
spikovacka,
vepřová kýta na kaparech,
recept na vepřovou kytu,
vepřové plátky na sardelkách,
vepřová kýta na sardelkách,
kýta na sardelkách,
mlecna teleci kyta,
nasekaná vepřová kýta,
vepřová pečeně se sardelkou,
jak se špikovací jehlou,
jak se špikuje špikovací jehlou,
makro kyta,
recepty se sardelovými filety,
spikovani jehneci kyty,
jak se špikuje jehlou,
vepřové se sardelkou,
já špikovat
Suroviny:
kýta vepřová,
filet sardelový,
slanina,
cibule,
petrželka zelená,
máslo,
vývar masový,
sůl
Komentáře (31)
Pavel: díky
Jani.R.proužky slaniny můžeš na chvilku strčit do mrazáku.Pak to jde snáze do masa zatlačit
Díky
Děkuju
Měla jsem velké cukání kapary přidat, ale odolala jsem