Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,23 g |
Tuky | 2,17 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme.
Krok 2: Meruňky namočíme do vody.
Krok 3: Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak.
Krok 4: Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 5: Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!!
Krok 6: Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 7: Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem.
Krok 8: Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Moje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté a zelí ze zelené cukety
Přidáno před 1 hodinou
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 2 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 21 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 1 hodinou
Sedmikráskový sirup
Marylka před 2 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 4 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 5 hodinami
Mazanec
Creativewoman před 6 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z kuřete,
mazání na kuře,
korunovační salát,
coronation kure,
coronation chicken,
kuře královny alžběty,
kuře podle alžběty,
předkrm z kuřete,
korunovační kuře video recept,
coronation chicken recept,
couvarit z kuřete,
co uvařit -šlehačka maso,
co uvarit z kurat,
recept coronation chicken,
zajímavé kuře,
recept coronation,
kure a ovoce,
kuřecí korunovační salát,
korunovační kuřecí,
kuře coronation
Suroviny:
kuře,
bobkový list,
cibule,
koření kari,
pepř černý,
majonéza,
smetana ke šlehání,
protlak rajčatový,
meruňky sušené,
citron,
šťáva citronová,
cukr,
vývar kuřecí,
víno bílé,
sůl,
tuk,
okurka salátová
Komentáře (16)