Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová roláda od baronky Lili

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 815 kJ /
4 019 kcal
Bílkoviny44,33 g
Tuky259,78 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 328 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy359,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke. Krok 2: Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia.
Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém. Krok 3: Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia. Krok 4: Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.

Zveřejněno 14. 11. 2011

Poznámka autora magdalenka

Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.)

Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.:

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.

Betina: Mám radosť.:-K

Ivana79: Zkus a uvidíš.Skladuju v mrazáku a furt je nějaký dobrý zákusek k dispozici! Problém ovšem je ,že dlouho nevydrží! Ne proto,že je špatné mražení,ale proto ,že je rychle sež...n!:-D

Toto je skvelá roláda :-*:-* robievala ju babka a pri pohľade na obrázky úplne cítim tú chuť....:-p musím niekedy urobiť :-)

Veronika.Hrozna: Šikula!!! :yes:
(Ja som v uplynulých dňoch vyhodila pyré, zabudnuté v mrazničke. Nasyslila som pred Vianocami.)

Veronika.Hrozna: Likvidace starých zásob kaštanového pyré dopadla nad očekávání. Tentokrát jsem se naštvala ,že to nejde roztlačit.Ustřihla jsem ještě jeden kus potravinářské folie a hodila to na pyré nandané na folii.Pěkne jsem to rozválela válečkem a už se chladí. Nelepilo to vubec , ta druhá folie šla sundat jedna báseň. :-D Do té co byla pod tím jsem to zabalila jako štrudl. :yes:

Přidávám fotky ,prosím neplivejte na monitor,nebude nic vidět!:-D

spagetka: Tak jsem se už dlouho nezasmála! Já myslela ,že jenom ten muj je "exemplář" s roupama!A teď vidím,že to asi není nic proti ničemu,oni jsou skrátka "choulostivý" na svoje papo -papo,hrnce pekáčky a lednice! :-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna:Normální, já se už naučila fotit si svou porci, protože kdo má furt poslouchat ty kecy :-D:-D;-);-):-p:yes:

Klid foto bude! I když manžel furt brumlá,že mu fotím talíř a že,někdo má přehled co všechno "sní"! A že ... atd.On už je tak chudák "vyhladovělý" ,že někomu závidí i to foto!
To je mužská "logika" pod heslem muj talíř,muj dum,moje žena!
Moje ........ dopiš si,ale moc to asi neobohatíš.
Ale nakukovat přes rameno a říkat to vypadá dobře ,to bys mohla uvařit,upéct atd....;-)

Veronika.Hrozna:foto by potešilo...:-K

Tento recept mé byl čert dlužen, už ho dělám potřetí !:-(

Sarovka:Já si až teď všimla,že tady není fotka:-!:-!:-! Jednu udělám a pošlu ,když u nás to je tak,že než to stihnu ofotit tak to někdo "sežere"!V pátek jsem dělala divočáka na hořčici :-,už je tady recept asi 2 měsíce,než jsem to stihla ofotit byl pryč.Akorát jsem nafotila jak je v pekáčku připravený do trouby /to byl ještě syrový:-!:-(

Veronika.Hrozna: Díky komentářům možná dojde na pyré v mrazáku;-) Foto bych také uvítala:yes:

Veronika.Hrozna: Bude foto? Stále mám pyré v mrazničke...obyčajne len nastrúham a k tomu šľahačka. Vlastne neviem, prečo toto nezrealizujem.

Tématické fráze:
kuchyně lidlu recepty cukrárna, kaštanové jazýčky, rolada gastanova, kaštanové pyré recept, recepty z kaštanového pyré, kaštanový krém do rolády, gastanova rolada nepecena, gastanova rolada, rolada s kastanovym pyre, ořechova rolada s rumom, roláda s kaštanovým krémem, edita chrenkova, gaštanové pyré recepty, recepty karonky, kaštanové máslo balené, gaštanový jazýček, nepečená kaštanová roláda, lili recepty, madarský rolada, gaštanov rolada

Suroviny:
pyré kaštanové, máslo, rum, vejce, cukr moučkový, čokoláda hořká, máslo

Přidat fotografie receptu