Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,05 g |
Tuky | 142,50 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 399,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo.
Krok 2: Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí.
Krok 3: Pečlivě propracujeme.
Krok 4: Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 5: Na něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
Krok 7: Po této době vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 minut do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.
Zveřejněno 9. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQGN
Moje poznámka
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQGN
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 55 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Tématické fráze:
jablečný koláč,
pečeme pro diabetiky,
buchta pro diabetiky,
sladké recepty pro diabetiky,
sladké pečení pro diabetiky,
recepty pro diabetiky,
buchty pro diabetiky,
peceni pro diabetiky,
hruškův jablečný koláč,
recepty pečení pro diabetiky,
buchta pro cukrovkáře,
zákusky pro diabetiky,
buchty pro cukrovkare,
recepty pro cukrovkáře,
pečeme pro cukrovkáře,
peceme pro diabetiky recepty,
koláč pro cukrovkáře,
pečení pro cukrovkáře,
buchta pro diabetika,
zákusky pro diabetiky recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
skořice,
olej,
podmáslí,
šťáva citronová,
hruška,
jablko,
skořice,
smetana sladká
Komentáře (29)