Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný losos s ananasovou salsou

Filet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky papričce jalapeño pikantní náboj.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 436 kJ /
1 538 kcal
Bílkoviny82,50 g
Tuky126,71 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 2,28 g
Sůl5,65 g
Sacharidy14,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve očistíme ananas a nakrájíme ho na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout. Krok 2: Než ananas vychladne, připravíme lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou (ne do lednice). Krok 3: Zatímco se losos marinuje, dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme ho do misky, kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričkou jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice. Krok 4: Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3-5 minut. Otočíme a grilujeme také 3-5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené. Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa.

TIP: Jak grilovat ryby

Zveřejněno 6. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ArWp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ArWp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krásná kombinace.:yes:

Tak to by šlo:yes::yes:

Ta ananasová salsa se mi líbí :yes:

No u tebe od slov ke skutkům co by přes gril dohodil - superka:-D:yes:

Vašíku, Ty válíš :yes::-p:-p;-):-K +10:yes:

:-p:yes: moc pěkné;-)

:-p:-p:yes:

No sakra, to je nářez, parádní rybí nářez a ta salza, senza:-p:yes:
p.s. mě prosím s lososovitým pstruhem, ten mi více šmakuje:-8

:yes::yes::yes::-O:-O:-O

Hmmmm, líííbíííí a ukládám :-p:-p:yes::yes:

Krásný recept, krásná fotka, moc se Ti to povedlo:-p:-):yes::yes:

Krásný recept, mně by chutnbalo moc :yes::yes::-K

Líbí moc:-p:yes:

Tématické fráze:
losos s ananasem, ananasová salsa, ananasova salza, ananas salsa, salsa s ananasem, jablecno-ananasova salsa, grilovani lososa v celku, losos top recepty, salsa ananas, salsa k lososovi, ananasová salsa fotka, ananasová salsa fotky, grilovaný losos recept, rýže s grilovaným lososem, losos ananasem, salsa s grilovaným ananasem, ananasová salsa recept, filet lososa na grilu, losos délka grilování?, recept losos s ananasem

Suroviny:
ananas, cibule, paprika kozí roh pálivá, petržel, šťáva limetková, losos, olej olivový, koření adžika, sůl kouřová

Přidat fotografie receptu