Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 127 kJ / 3 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,09 g |
Tuky | 164,04 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 400,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet minimálně 4 hodiny.
Krok 2: Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu.
Krok 3: Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou. Když je krém hladký, vmícháme vejce.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40 x 20 cm.
Krok 5: Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem (ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny (viz. obrázek).
Krok 6: Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu.
Krok 7: Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme svrchu nůžkami asi po 2-3 cm a mírně prsty rozevřeme.
Krok 8: Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C. Můžeme péct oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je.
Krok 9: Pečeme 30-35 minut.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Moje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Nejnovější recepty
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 2 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 4 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 29 minutami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 1 hodinou
Jablkový perník
vera64 před 1 hodinou
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 1 hodinou
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 2 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 2 hodinami
Brambory pečené s cibulí a žampiony
Slanky před 3 hodinami
Tématické fráze:
kynutý věnec,
kynutý ostružinový koláč,
kynutý věnec s marmeládou,
ostruzinovy kolac apetit,
apetit-ostružinovy kolač,
kynute apetit,
kynuty koláč venec,
recept na kynutý věnec,
recept kynutý věnec,
kynutý s ořechy,
osruzinovy krem z mascarpone,
kynuté s ostružinami a mascarpone,
kolac ostružinovy kynuty,
kynutý velikonoční věnec s marmeládou,
venecky s mascarpone recepty,
těsto z apetit,
apetit ostružinový koláč,
malinový věnec-recept,
kynutý věnec s ostružinami,
kynutý věnec apetit
Suroviny:
mléko,
droždí sušené,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
extrakt vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
ostružiny,
mascarpone,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
strouhanka
Komentáře (22)