Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový korpus na dort

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 korpusy 28 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 908 kJ /
4 758 kcal
Bílkoviny126,91 g
Tuky50,28 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 612 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy938,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minut mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Krok 2: Do krému přišleháme mléko a mouku s kypřícím práškem. Jemně zašleháme bílkový sníh. Krok 3: Dáme do formy a pečeme na 180°C dozlatova.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Je krásně vláčný a fakt dobrý s mandlovým krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový korpus na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE6B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový korpus na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE6B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Pekla jsem dnes po druhé. Miry ok, plus mínus;)) ale. ... poprvé,jsem měla pocit,že je těsta hodně a dala jen 3/4 a super. Dnes už jsem vedela,že můžu dát vsechno těsto a korpus se mi uprostred nedopekl:-( Lepší je poloviční množství a udělat 2x nižší korpus. Jinak chuťové dobrý, mandlové aroma tomu dává úžasnou chuť.

Postupovala jsem presne podle navodu, davku rozdelila na dva korpusy a presto je dort uvnitr uplne roztekly. Bud je spatne napsany postup nebo je to spatny recept:-(. Nechci pani kucharku schazovat, ale pecu nekolikrat do mesice a pro jednou jsem vyzkousela tento recept a je to uplna katastrofa.:no:

Dortík: však píšete 375 gr. - 1,5 másla takže to také víte :D
hrnek je 3dcl pro upřesnění :D:yes:

Marie:
Máte recht:yes: (hrnek, šálek) rcp je asi, vzhledem k počtu nejasností v komentářích, blbě napsaný;-(
Každý kuchtík ví, že hrnek = 250ml, ale v autorčině podání je 300ml a kolik je 1 šálek jsem asi v komentářích přehlédl;-( ale rcp (zvláště na cukrařinu!!!) má být napsán srozumitelně a jednoznačně, bez nutnosti hledat v komentářích:-//
Pokud cílem autorky není přímo množství reakcí na rcp:-D tak by bylo dobré rcp doplnit, ale lepší by bylo ho vymazat.
***
Těžko říci, co autorka myslí "Jemně zašleháme bílkový sníh.":-O
No, zkoušel už někdo do těsta, byť řídkého, ZAŠLEHAT (byť jemně) sníh?;-(:-):-D

Zobrazit starší odpověď

Ahoj všem,

děkuji za recept, bohužel jako začátečník co se týče pečení ještě nemám v oku všechny míry, tudíž pojmy "1 šálek mléka, 1,5 másla, prášek do pečiva" apod. mi opravdu nijak nenapoví, kolik tam toho skutečně dát. Chápu, že jakmile to člověk upeče správně, už pro příště ví, kolik toho +- dát, pokud bych ale měl podle tohoto receptu dělat korpus poprvé, nemám zkrátka ponětí.. Bylo by pro příště možné psát gramáž? Např. 375g másla (= 1,5 kostky), tím už je vše jasné. Děkuji :-)

dobrý den,
moc děkuju za recept.Korpus byl jak jste psala vláčný a dobrý:-)

Mohl bych se zeptat,
Já jelikož nemam moc zkušeností jestli by šel tento korpus s tvarohovou náplní a máslovým nebo bílkovým krémem pod marcipán.
Předem děkuju za odpověď.:-)

Děkuju za odpověď
je to totiž muj první dort a já bych ho chťel udělat sestře k osmnáctinám

je to dávka na dvě formy dortové cca 25 cm v průměru, pak je samozřejmě prokrajuji po vychladnutí abych je promazala krémem;-)

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.:-)

Rose:Nebude to tím že jste máslo rozpustila a nebo nedostatečně vyšlehala v krém? tento korpus dělám opravdu každý týden - dělám dorty na zakázku. Je to máslový korpus a opravdu se do něj dává 1,5 másla tedy 250 gr. kostka a 125 gr. půl kostky.www.toprecepty.cz

Recept jsem vyzkoušela a výsledek mě opravdu zklamal.
Musí v něm být nějaká chyba. Nebyla jsem si jistá, kolik znamená 1,5 másla. Váhala jsem, zda je to 1,5 hrnku, nebo 1,5 kostky másla. Obě možnosti jsem si představovala přehnaně mastné, tak jsem použila "jen" kostku 250 g másla. Ale i to bylo zoufale mnoho a z hotového korpusu doslova teklo máslo. Výsledný korpus je opravdu nacucaný, asi 2x mastnější než smažené koblihy. To je o žlučníkový záchvat takové recepty a není to ani dobré.:-((

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju:-).

aneta: Z teto davky, jak pise autorka, upeces 2 korpusy o prumeru 28cm, vyska po upeceni cca 8cm.

dobrý den a jak moc to nakyne?

0,3 ml. hrnek

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
vláčný korpus na dort, vláčný dortový korpus, korpus ze sušenek, korpus na dort, recept na dobrý dortový korpus, korpus z máslových sušenek, máslový krém na dort, kolik je 1/5 masla, máslový krém na dort recept, dort z máslových sušenek, vláčný korpus, dobrý korpus na dort, dortový korpus ze sušenek, korpus na dort ze sušenek, dobrý dortový korpus, krém na korpus, dobrý máslový krém, máslový krém se salkem, máslový krém na dorty recept, korpus na dort s máslem

Suroviny:
máslo, cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu