Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánský řízek

Hodnocení receptu je 5,0 (175×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sovicka16

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí v pikantním těstíčku. Výsledkem jsou lahodné placičky k rychlému obědu či k večeři.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 138 kJ /
989 kcal
Bílkoviny132,93 g
Tuky35,15 g
Vláknina17,16 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 4,73 g
Sůl11,50 g
Sacharidy30,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Krok 2: Přidáme všechny vyjmenované ingredience i cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše pěkně promícháme. Krok 3: Mezitím dáme vařit nové brambory. Krok 4: Na rozpálenou teflonovou pánev s olejem vršíme lžící kopečky připravené kuřecí směsi. Rozprostřeme je na malé řízečky a usmažíme. Krok 5: Podáváme s novými brambory s máslem, obložené čerstvou zeleninou. Posypeme čerstvou pažitkou.

TIP: Smažit můžete i zdravěji. Poradíme, jak na to.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X1V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X1V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (100)

Zajímavé, určitě stojí za vyzkoušení. Cibuli máme rádi a tady je jí hojně :-)

Kookina: Pokud máte opravdu tvrdou cibuli, tak doporučuji dát hotovou směs na nějakou dobu do lednice, ať se marinuje. Změkne a po pomalejším smažení by měla být měkoučká ;-)

Tohle je super recept, děláme ho doma už dlouho. Doporučuji, chutná i dětem - pro ně vždy trochu odeberu a nepřidávám kari a sojovku. :-8

Kookina: nasolená cibuľa po odstátí zmäkne, potom sa dá použiť napr. v tomto recepte. A smažiť pomaly.

Čili jako když se nakládá maso a dá se k němu cibule a tohle. Smaží se to pak na pánvi vcelku. 🤷 Musela bych smažit hodně dlouho aby mi cibule změkla, ty naše tady jsou tvrdý a neměknou ani v troubě remosce nebo při vaření proto nepoužívám😒

Moc dobrá chuť, jen jsem dala asi méně masa a více vajíček a měla jsem řídkou směs jako na Čínu,ale i tak jsme si pochutnatnali<3

Velmi jsme si pochutnali, určitě budeme dělat častěji :yes::yes:

Právě jsem na to dostala chuť. Jdu vyndat maso z mrazu.<3

ZanetaH : :-K:-D:-K

Včera jsem to uvařila manželovi k večeři a bylo to moc dobré a hlavně rychlovka. Děkuji za recept, dávám 5hvězdiček a recept si ukládám.

zdenka.s: Jen že ve videu to dělají z poloviční dávky. Na 400g masa tedy opravdu připadnou 4 vejce. Ve videu je to děláno z 200g masa a 2 vajec.

Leila65:
Čînske jedlo a zemiaková (bramborová) kaša?
Trochu divoká kombinácia.
Ani keby to bolo naozaj "cigánske" jedlo (sójová omáčka?), tak tá zemiaková kaša k tomu nepatrí.
Jednou zo základných ingrediencií "cigánskej" kuchyne je slanina. Tá ale v recepte chýba. Takže ani "cigánske" ale ani "čínske" jedlo.
Napriek tomu výsledná kombinácia je celkom chutná. A to je zmysel každého receptu.

Moc dobré to bylo. Ale : podle ingrediencí jsem dala čtyři vejce ,zdálo se mi to hodně řídké. tak jsem slila přes cedník a pak podle videa koukám, vejce dvě :-?
Podle Vierky jsem pak přidala dvě lžíce domácího leča do části a chutnalo nám to . :-K

Rychlé a výborné. Navíc - z trochy masa oběd pro celou rodinku. :yes: . K tomu "brambory pečené v papiňáku", zeleninový salát a sobotní oběd na stole. :-)

Podobný recept mám už roky. Dělám i z vepřového nebo krůtího a koření dávám podle momentální chuti. Vynikající jsou třeba s pórkem nebo jarní cibulkou. Naposledy byly tento víkend a jako vždy se po nich zaprášilo! U nás se jim říká Helčiny pracny, recept mám od švagrové Heleny.

Jana Burešová 25. 9. 2017 22:41
Dělám leta,jen pod jiným názvem :-)

Dělám už roky,akorát den předem a uložím do lednice:yes:

Justýna 7. 7. 2017 16:27
Cikánské řízečky milujeme,už chutnají i návštěvám.<3:yes:

<3 Dělám již několik let podle tohoto receptu. Rodina i návštěvy toto jídlo milují :-)

Dnes byly k obědu a sklidily úspěch. Dlouho jsem neviděla u manžela tak "čistý " talíř :-D Bála jsem se, že se budou rozpadat,ale zbytečně, skvěle se obrací, prostě paráda a to mám hodně náročného muze ( co se týká jídla ) :-)

Velká spokojenost a velmi rychlá příprava lákavá cena,<3Toprecepty.cz s.r.o.(CZ)

Je to fakt moc dobrý a také velmi rychké-díky.<3

Taky to znám jako čínské řízečky - ale je to mňamka! s bramborovou kaší, nebo s bramborem a domácí tatarkou :yes:

dneska jsem tento recept zkusila uvarit a moc jsme si vsichni pochutnali :yes:

nedávam tam cibuľu , ale 2 - 3 pl leča
:-K:-K

Dělám už léta,ale v trochu jiném složení.....a chce to opravdu dodržet přesný poměr ingrediencí... a pak jsou placičky vynikající.....Jen mám výhradu k názvu... Proč "cikánské"...? .....sojovka se používá hlavně v čínské kuchyni...proto já je mám pod názvem "čínské řízečky" ...:yes:

Moc jsme si pochutnali :yes:. +91 a fotečka ;-).

Moc dobré :-p:yes: +89 ;-)

Asi bych to na té pánvi spíš usmažil, než upekl...., ale asi vyzkouším....:)

Jen se po nich zaprášilo :-) super :yes:

Jana Remkova: Maizena ne, to je kukuřičný škrob

Dobrý recept.Akorát trochu upravil - 500g. masa; 2 střední cibule - bylo toho až až; ne 1 ale 2 lžičky soli; ne 1/2 lžičky kari ale 3 lžičky; Solamylu 4 polévkové lžíce nakopec; + navíc 3 menší stroužky česneku nadrobno nasekaného. Je to všechno samozřejmě o chuti - každý má rád něco málo jiného... No,právě dojedl a chutnalo,takže přidávám bod a dávám do oblíbených...:yes:

R-o-m-i-k:...asi mi něco v receptu uniklo -nikde tam nic o nějakém obalování není...?!:-p

Tak cikánské řízečky se zařadily mezi oblíbené.
Akorát je neobalujeme a smažíme jenom tak placičky.
Chutnalo moc i našemu kamarádovi profesionálnímu kuchaři ;-):-p:-)

u nas bohuzel nikomu nechutnalo

:-STak nevím ale cikáni jsou co se jídla týče velice spořiví a dokážou tento druh pokrmu udělat za polovinu.:-8

Do placiček nedávám cibuli, protože tam nikomu z rodiny nechutná. Dávám česnek a trošku najemno porku, přidávám i grilovací koření steak. Recept znám leta, ale že by to byl až takový zázrak nemohu tvrdit. :-//

Dnes se opět chystám udělat, je to fakt mňamka, jen cibuli předtím osmažím...:yes:

Dělal jsem to již před tím. Dnes jsem na místo masa použil sóju (kostky). Uvařil jsem sóju s bujónem (kuřecím)a potom osmažil cibuli k tomu přidal sóju a všechno to koření, nechal trochu vychladit a přidal sójovou omáčku, moučku a vejce. A pak normálně dál.

Dnes byly k obědu, výborné, šťavnaté, všichni si pochutnali, bodík je tam

:-:-p:-p:-p:-p:-pp

Dnes jsem dělala tyto řízky,bylo to výborné;-):yes:

supr recept,akorát příště dám míň cibule,fakt super!!!:-)):yes:

My to děláme už dlouho a je to vynikající jídlo akorát maso se surovinamy necháme 1 den odležet v lednici ale jinak jedno z mojich nej jídel......:-p

Dnes jsem to dělala k obědu a nemá to chybu! Moc díky za super recept!:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
cikánské řízky, cikánské řízky z kuřecího, cikánské řízky recept, ciganský rizek, cikansky kureci rizek, recept cikánské jídlo goja, cigánské řízky, recepty cikánské řízky, řízek, recept cikánské řízky, goja jidlo, cikánský řízky, goja, goja recept, jidlo goja, řízek recept, cigánské řízečky, cikánský řízečky recept, cikanske jidlo, cigansky rizek recept

Suroviny:
maso kuřecí, vejce, cibule, moučka bramborová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření kari, omáčka sojová, olej, brambory rané, máslo, pažitka, zelenina čerstvá

Přidat fotografie receptu