Roládový štrúdl
Křehké těsto, voňavá jablečná náplň a vzhled jako z cukrárny. Roládový štrúdl kombinuje chuť tradičního jablečného závinu se vzhledem rolády a na stole vypadá stejně skvěle, jako chutná.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 307 kJ / 3 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,89 g |
| Tuky | 71,85 g |
| Vláknina | 40,40 g |
| Cholesterol | 420 mg |
| Sodík | 3,39 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 639,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažných tekutin, lžíce cukru, lžíce mouky a nadrobeného droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mouku promícháme se solí, přidáme vlahý tuk, vejce, zbytek cukru, přilijeme kvásek a zaděláme hladké těsto. Necháme na teplém místě nakynout na dvojnásobné množství.
Krok 3: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Včas zapneme troubu na 175 °C. Dortovou nebo koláčovou formu vymažeme máslem.
Krok 5: Z vykynutého těsta vyválíme plát zhruba 65 × 40 cm.
Krok 6: Celý plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhanými jablky, skořicí, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem (pokud jsou jablka kyselá), strouhankou a pokapeme rumem.
Krok 7: Vše opatrně zamotáme do rolády. Roládu nařežeme na 4 cm plátky a naskládáme do dortové, máslem vymazané formy, řeznou stranou dolů.
Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme zhruba 35 minut, až povrch zezlátne.
Krok 9: Ještě teplý koláč polijeme polevou umíchanou z mléka, cukru a vanilkového cukru.
Zveřejněno 24. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkyY
Moje poznámka
Roládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkyY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 15 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl,
nadýchaný štrudl,
recepty na strudl,
roládový koláč,
štrůdl politý krémem,
koláč roládový,
štrudl těsto,
vánoční štrúdl,
roládovy dort,
maminčiny recepty recept na roládový na dort,
štrudl do formy,
recepty moučníky strudl,
jablka na štrúdl,
štrůdl nebo štrúdl,
štrůdl s krémem,
jablečný závin s polevou,
nadýchaný štrůdl recept,
29.7.2018 štrudl,
plátky jablek zamotáme do těsta,
štrúdl politý rumem
Suroviny:
voda,
mléko,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
jablko,
máslo,
rum,
cukr vanilkový,
skořice,
strouhanka,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko
Komentáře (12)
Určitě budu dělat často.