Lehký maďarský guláš
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí mimo jiné od cibulového základu. Proto si dejte záležet a cibuli pěkně osmažte dozlatova. Chuť guláše pak můžete doladit česnekem, paprikou či feferonkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 827 kJ / 676 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,64 g |
Tuky | 16,45 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozpálený olej restovat. Necháme mírně zhnědnout.
Krok 2: K cibuli vložíme vepřové maso pokrájené na kostky a smícháme společně s cibulí.
Krok 3: Až se maso zatáhne, přidáme mletou sladkou papriku, gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.
Krok 4: Zalijeme vodou a vložíme bujon. Necháme dusit, dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Z hladké mouky a vody připravíme záklechtku, omáčku jí zahustíme a dobře provaříme.
Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zelenou papriku pokrájenou na proužky.
Krok 7: Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Moje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 12 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 13 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 4 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 7 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 10 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 10 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 10 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 12 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 12 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 13 hodinami
Tématické fráze:
maďarský guláš,
lehké omačky,
maďarský vepřový guláš recept,
maďarský guláš s rýží,
madarsky gulas recept,
kuřecí gulaš madarsky,
vepr gulas,
maďarsky veprovy guláš,
guláš madarský,
vepr. gulas,
jednoduchy madarsky gulas,
lehký vepřový guláš,
vepř.gulas,
recept na madarsky gulas,
bab guláš,
nejlepsi madarsky gulas,
madarsky gulas z veproveho,
madarski gulas,
vepř kostky,
maďarský guláš z vepřového masa
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
bujón hovězí,
paprika čerstvá zelená,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
majoránka,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)