Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky na balzamiku a liškách

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran. Krok 3: Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny. Krok 4: Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.

Zveřejněno 5. 10. 2013

Poznámka autorky hosta

Asi je tu takových úprav masa hodně, ale to balzamiko rovnou na mase .... to fakt nemá chybu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky na balzamiku a liškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Mx7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky na balzamiku a liškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Mx7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

rebeka:to víš, že ho umím - mívají ho v Lidlu:-))

máš to nádherné:-8:-*:-K:yes:... balzamiko taktéž miluju a zkus někdy balzamikový krém, i na vaření, ale hlavně na saláty.. je skvělý:yes:

moc bych si pochutnala:yes::-D

Krásné :yes::-K

Rozhodně chutné papání:-p. Tyhle úpravy masa mám moc ráda. :yes:

Mňam, také bych si dala říct :-p:-K;-)

Moc povedené závitky , :-p:yes:;-):-K

mňaaaaaaaaaaaam:-p:-p:-p:-):yes:

Máš to veľmi pekné.Až ma srdce bolí, že nemôžem ochutnať...:yes:

Jitu:-K, mám doma vše, kromě lišek, ale jiné houbičky tomuto menu budou také slušet, vypadá to fakt skvěle +6 :-p:-K:yes:

Povedlo se - moc:-p:-):yes::yes:

Teda Jíťo,my by jsme si také pošmákli;-):-p:yes:

U nás by móóc chutnalo:yes::yes:

Máme rádi takovéhle úpravy :-p:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
blanšírované lišky, hovězí dušené na balzamiku, blanšírované lišky komentáře, liška

Suroviny:
plátek vepřový, cibule červená, cibule bílá, hořčice plnotučná, slanina anglická, křen, sůl, ocet balsamiko, cukr hnědý, mouka hladká, houby lišky

Přidat fotografie receptu