Postup přípravy
Krok 1: Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
Krok 3: Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.
Krok 4: Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Moje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 17 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 21 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno 10. 4. 2025 09:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na minutku
Mane22 před 14 minutami
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 3 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 3 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 4 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 5 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 6 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 15 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 15 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 18 hodinami
Tématické fráze:
blanšírované lišky,
hovězí dušené na balzamiku,
blanšírované lišky komentáře,
liška
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule červená,
cibule bílá,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
křen,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr hnědý,
mouka hladká,
houby lišky
Komentáře (15)