Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí majonéza

Domácí majonéza se výborně hodí nejen k výrobě tatarské omáčky. Přijde vhod na grilování, do salátů, nebo třeba do domácího hamburgeru. Návodné video vám pomůže, aby výsledná domácí majonéza dopadla na jedničku.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vyklepneme 2 vejce. Krok 2: Přidáme trochu soli a pepře podle chuti. Mixérem mixujeme na největší obrátky. Krok 3: Během mixování postupně přikapáváme olej. Majolka tak bude houstnout a přibývat. Krok 4: Hotovou majonézu můžeme rovnou využít nebo dát vychladit do lednice.

TIP: Domácí majonéza: Tipy a triky jak ji připravit rychle i levně

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí majonéza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí majonéza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Je hned hotová. :-)

Vladimíra 23. 1. 2018 12:41
Také si dělám domácí Majolku® a jde z toho udělat i tatarka, jen do ní nedávám vejce, dělám jí deci mléka z krabičky a dvě deci oleje dáte do nádobky a šleháte ponorným mixserem až to začne houstnout přidáte PL žlici octa lžičku soli a lžičku hořčice.
Potom si to ochutíte podle sebe. udělám si z toho tatarku i pomazánku na jednohubky.moc dobré dělám jí už více 20 let moc dobré. Vladěna

Vladimíra:
No a zkoušela jste přihlásit se? ;-)

Zobrazit starší odpověď

Je super díky za inspiraci :-p

:yes:<3

Do úzké nádoby od ponorného mixeru vše naházím (někdy i bílek) rovnou naleji i všechen olej a pomalu dám mixer až na dno, začnu mixovat a po pár vteřinách pomalu táhnu mixer nahoru. Majolka® je vždy super hustá. (Vajíčko, hořtice, sůl, pepř, cukr, worcestrová,ocet a olej)

Hrubka sem-hrubka tam s majonézou hodně věcí udělám.:-p
Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
tu nemám chybu ;-).

opravte si hrubky ..................... jinak super

Domča:jedno stačí

Kolik vajec?

Pavlínka 14. 11. 2013 13:04
Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixérem:-) Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkám:-p Děkuji:-K

Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERU:-K:yes:

mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

mardosa: To není receptem, ale olejem. Pozor na to, dělám domácí majonézu vždy, nekupuji ji v obchodě a mám vyzkoušeno, že např. ze slunečnicového oleje z Globusu (té jejich značky) to neuděláte, stejně tak z oleje Brölio. na domácí majenézu doporučuji použít slunečnicový vegetol, z toho to půjde určitě. Jiank ještě pozor na to, olej musíte opravdu "kapatů nikoliv lít, jako když lijete z láhve na pánev.

Ladislava:ne,dělám to jen z domácího.......a vždy krásně husté.Olej přikapávat pomalinku a mixér naplno

Ladislava 19. 10. 2013 13:59
Tak stejný problém jako šmudla,ani náhodou,už to dělám ze třetího vajíčka,asi se tam nesmí dávat domácí,ale jen kupovaná!!!!Prostě to nejde,jen nějaká břečka,vhodná do WC.Škoda!!!;-(

Miska: celé vejce. No olivový olej má specifickou chuť, dá se použít, já osobně upřednostňuju slunečnicový, takže záleží na jazýčku ;-);-);-)

cele vejce?? nebo jen zloutek? a dulezita otazka ... mohu pouzit olivovej olej???

Moc dobrá,dnes jsme zkoušely:yes:

Věra-Marie 2. 4. 2013 17:54
Povedla se jen z celeho vejce žloutek sám nefunguje.

Díky, majonéza je hned hotová, dávám bodík. :-)

zdenislav 24. 12. 2012 15:34
Pohoda :) Dal sem žloutky do misky, trochu osolil, vzal mixér začal mixovat a pomalu přilejval olej. vono to tak měnilo barvu a houstlo asi trochu. pak sem přestal ochutnal a dobry :) obojí (žloutky i olej) sem nechal od rána stát na stole aby se to zahřálo na stejnou teplotu.

Zkoušela jsem recept od Veroniky 1989 a holky....můžu doporučit, je to fakt bomba a supr rychlý. Verčo díky ;-)

Hlavne ingredience musí mít pokojovou teplotu.

I . Smrkovskij 21. 12. 2012 10:50
Musíš víc oleje a pomaličku přilívat anebo se podívej na You Tube , tam to uvidíš na vlastní oči , to prostě nejde neudělat ;-)

tycovym mixerem jsme to zkousely 4 krat podle ruznych rad,olej jsme pouzily slunecnicovy 75-200 ml s 1 vejcem a nikdy to nezhoustlo.Vzdavame to.Děkujeme.

Já dělám z celých vajec,už léta a je výborná :-D

šmudla:já teda dělám majonézu jen ze žloutků a opravdu přikapávat olej, dokud nezhoustne, když tam dáte najednou moc, tak to jakoby zřídne, už se to nechytá.

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
domácí majoneza, majonéza domácí, domácí majonéza recept, majonéza recept, majonéza, recept na domaci majonezu, vyroba majonezy, jak udělat domácí majonézu, výroba domácí majonézy, recept na majonézu, jak se dela domaci majoneza, recept majoneza, recept domácí majonéza, jak se dela majoneza, domácí výroba majonézy, jak udělat majonézu, domaci Majolka®, domácí majonéza bez vajec, recepty domácí majonéza, recepty majoneza

Suroviny:
vejce, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu