Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Postup přípravy
Krok 1: Rozkrájíme běžné nesolené máslo na kostky. Ve vhodné nádobě jej vložíme do mikrovlnné trouby. Přiklopíte a zapnete mikrovlnku na střední výkon.
Krok 2: Mezitím zahřejte hrnec s tlustým dnem nebo pod něj vložte pánev anebo plotýnku na purpuru a čas od času zkontrolujte, zda nádoba nepřetýká. Zcela rozpuštěné máslo nalijete do hrnce a na středním ohni přivedeme k varu. Když se začne oddělovat bílkovina, snížíme plamen na úplné minimum (nemíchat, aby ghee zezlátlo).
Krok 3: Po 45 minutách vaření odeberte sražené bílkoviny bez dotyku krystalů usazených na dně hrnce.
Krok 4: Připravte si nádobu, do které ghí scedíte a cedník. Položte dvě kuchyňské utěrky přes cedník. Položte cedník na nádobu, v mém případě na trychtýř. Pomalu tam přelijte tuk. Nechte vykapat. Přecezené ghí přelijte do nádobek ve kterých chcete ghí skladovat (já používám skleničky od jogurtů). Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Můžete dát do lednice, kde ale ghee ztuhne a budete jej v některých případech muset rozehřát.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
Moje poznámka
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
přepuštěné máslo v pomalém hrnci,
recepty.cz,
máslo ghee recept,
pomalý hrnec přepuštěné máslo,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
ochucené ghee,
domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci,
vyroba ghee masala,
ghee v pomalém hrnci,
přepuštěné máslo gh,
jak skladovat masla,
ochucene přepuštěné máslo recept,
jak z másla vyrobíme ghee?,
proces vaření ghí,
přepuštěné máslo ochucené recept,
výroba ghí s kurkumou,
výroba ghee,
domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě,
jak se používí butter ghee,
máslo chi
Suroviny:
máslo,
Komentáře (5)