Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 721 kJ / 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,93 g |
Tuky | 56,64 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 41,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje podusíme na větší kousky nakrájené hřiby a necháme vystydnout. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme špek a na silnější kolečka pórek.
Krok 2: Ve větší pánvi na lžičce oleje necháme zrůžovět kostičky špeku, přidáme kolečka pórku, zakápneme omáčkou a podlijeme 50 ml horké vody. Uvedeme k varu, necháme 1 minutu převařit a stáhneme z ohně.
Krok 3: Vychlazené, podušené hříbky promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do každého sloupnutého žampionového kloboučku, ze kterého jsme odstranili nožku a vydlabali vnitřek dáme jednu vrchovatou lžíci hříbkové směsi.
Krok 4: Naplněné žampiony narovnáme do pánve na přichystaný pórkový základ a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 20 minut. 5 minut před dokončením přidáme pro zjemnění plátek másla. Vhodná příloha je bramborová kaše.
Krok 5: Uvařené, se smetanou ušťouchané brambory dáme doprostřed talíře a lžící ji malinko roztáhneme k okrajům. Doprostřed kaše dáme pórkový sosík, na něj položíme naplněný žampion a můžeme hodovat.
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Moje poznámka
Žampiony plněné dušenými hříbky,podušené na špeku a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGKp
Nejnovější recepty
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 19 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno 6. 4. 2025 12:01
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno 6. 4. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 35 minutami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
gabikka před 3 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
Khulali před 14 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 14 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 15 hodinami
Tématické fráze:
druhy špeku,
plněné žampiony porek,
hřibová polévka,
plněné žampiony,
žampiony plněné,
žampiony pórek,
plneny porek,
žampiony na porku,
pórek a žampiony,
žampiony na speku,
zampion hribek,
hribek zampion,
recepty na pórek a žampiony,
plnene porky,
prosle zampiony,
sosik hribovy,
kuřecí maso plněné dušenými žampiony,
salát s dušenými žampiony,
pórek žampiony recept,
recepty žampiony a pórek
Suroviny:
žampióny,
houba hřib,
olej,
pórek,
špek,
voda,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)