Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pákistánská kuchyně - Murgh Chana Dal (kuřecí curry s půlenou cizrnou) český videorecept

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie770 kJ /
184 kcal
Bílkoviny3,52 g
Tuky7,05 g
Vláknina12,13 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,00 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistila jsem zázvor a nakrájela ho na malé hranolky. Nakrájela jsem cibuli nadrobno. Krok 2: V keramickém woku jsem rozehřála olej a ghee. Přidala jsem do něj cibuli a zázvor. Přisypala jsem sůl na urychlení smažení. Krok 3: Osmažila jsem cibuli dozlatova. Přidala jsem rajčata. Když se od nich oddělil olej, přidala jsem česnek. Krok 4: Nasypala jsem do woku všechna koření, kromě garam masaly a cukr. Pro chuť jsem přidala jednu červenou chilli papričku. Krok 5: Dala jsem do pánve kuře. Zalila jsem ho vodou. Přidala jsem chana dall. Krok 6: Nechala jsem přivést k varu a přiklopila jsem pánev. Na středním stupni vařiče jsem vařila, dokud nebylo kuře i "čana dál" hotové. Krok 7: Nakonec jsem posypala garam masalou, zamíchala a sundala z hořáku.
Podávejte s rýží nebo s nán chlebem.

Zveřejněno 28. 10. 2013

Poznámka autorky arrefeena

český videorecept zde ->>> http://youtu.be/phTNgy06JRk

ostatní vedeorecepty zde ->>> http://www.youtube.com/user/Arrefeena

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pákistánská kuchyně - Murgh Chana Dal (kuřecí curry s půlenou cizrnou) český videorecept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXZY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pákistánská kuchyně - Murgh Chana Dal (kuřecí curry s půlenou cizrnou) český videorecept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Kajina: a nezkazí se vám to když to položíte na mrazák? :D né pardon jen hloupý fórek :)

Kajina: také znám tuto metodu, jedna známá to tak dělá běžně :-)

hanes24:
když koupím cizrnu ,tak celý sáček vysypu večer do mísy ,zaliju vodou a nechám to přes noc namočené ,ráno zcedím a naporcuju si to do sáčků a dám na mražák . Mám ji vždy po ruce a nevaří se dlouho v jídle .Doporučuji vždy namočit přes noc a pak je měkoučká během chvíle při vařeni . :-)www.toprecepty.cz

arrefeena 29. 10. 2013 10:28
hanes24: chana dal se da rozvarit na kasi ale v tomhle receptu to neni zrovna idealni. Dela se z ni cockova polevka, kterou asi dnes udelam..

Bodík dán, ale vařit to nikdy nebudu. Cizrna se mně nikdy neuvaří a zůstává tvrdkavá a to mně osobně vadí. U nás se nikdy moc nepěstovala, ale Slováci ji pěstovali pod názvem cícer co si pamatuju. Bratr také sadíval, ale nakonec jsme zůstali u fazolí a hrachu a kupované čočky. Fazol ničím nenahradíš.

v tescu se dá sehnat toor dal, který je s channa dal lehce zamenitelný a můžete jej klidně použít, na tom nesejte pouze za 9,90 kč http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...

Veronika.Hrozna: každopádně se tam ale uveřejňují například italské recepty a věřte že parmesán fakt v himalájích nemají :-*

Veronika.Hrozna: myslíte, že česká kuchyně je tak unikátní, že by jí pákistánka nesvedla ze surovin, které má doma? :-D

Myslíte ,že na pákistánských vebech o vaření zveřejňují třeba české recepty. Bylo by fajn kdyby jsme jim také nějaké poslali! Ať se zapotí hospodyňky se sháněním surovin.:-D

třeba v budoucnu až budete mít více receptů :-) stejnak je to to samé koření stále dokola a jakmile ho máte doma tak vám vydrží dlouho. Já mám například jednu krabici kasoori methi téměř 2 roky. Akorát mouku, rýži, římský kmín, koriandr, kurmumu a kajánský pepř bych objednávala ve velkém. Po luštěninách se podívejte ve zdravé výživě ;-)

Určitě moc dobré jídlo,ale pro mně je prakticky nepoužitelné.Myslím,že tyto suroviny jen tak neseženu a navíc jsou drahé.:-(

jak jsem ted koukala, lepsim zdrojem surovin bude www.littleindia.cz větší výběr a nižší ceny :yes:

Suroviny se dají sehnat v eshopu www.repraha.cz/ můžete si je nechat poslat nebo si je vyzvednout na Praze 2. Ve velkých městech jako je Praha a Brno jsou také k sehnání v malých arabských a indických obchodech.

Tématické fráze:
pákistánské recepty, chana dal, kuřecí chana, pakistanska kuchyna, pákistánský recepty, pákistánská kuchyně, pakistánská kuchyně recepty, pákistánské koření, chicken chana, kasoori methi, chicken curry pakistan, pakistanska jidla, pakistanska cockova polevka, chana dhal, kureci dal, jak dlouho vařit chana dal, chana dal recept, kuře chana, chicken chana recept, pakistanske jidlo

Suroviny:
stehno kuřecí, chana dall, cibule, zázvor čerstvý, rajče sterilované, olej rostlinný, ghee, sůl mořská, chilli, kurkuma, pasta česneková, kasoori methi, římský kmín mletý, koriandr sušený, koření garam masala, cukr

Přidat fotografie receptu