Čokoládové suflé
Připravte si tento nadýchaný francouzský dezert. Těsto připravíte z čokolády a vyšlehaných vajec a krátce upečete. Výsledkem je dezert s čokoládovou chutí, který se vevnitř roztéká. Můžete ho jen posypat moučkovým cukrem, nebo třeba polít malinovým coulis.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 075 kJ / 1 691 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,13 g |
| Tuky | 97,38 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 717 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 175,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 3: Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny.
Krok 4: Obojí smícháme, přidáme mouku a znovu zamícháme.
Krok 5: Těsto plníme do připravených forem.
Krok 6: Pečeme 10 až 15 minut. Suflé by mělo být vevnitř tekuté.
Krok 7: Podávejte přímo ve formičce posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXAL
Moje poznámka
Čokoládové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXAL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
suflé recept,
recept na suflé,
čokoládove suffle,
sufflé,
sufle,
recepty na suflé,
recepty sufle,
recept sufle,
čokoládové sufflé recept,
čokoládové soufflé,
čokoladove sufle bez mouky,
sufle a fondan,
sufflé recept,
recepty-šufle,
čokoládový fondán recept video,
čokoládové sufllé,
čokoládove recepty,
čokosuflé,
jak se dela sufle,
čoko suffle
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr,
máslo,
mouka
Komentáře (21)
Jak už někteří psali, stačí jen 50g cukru. Dala jsem moučku a udělala se nádherná pěna 👍🏻
Inak, o vašej kvalite svedčí už aj vás nick.
na kolik porcí vyjde zhruba toto množství surovin? A jak moc se plní formička? Děkuji za odpověď.