Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 977 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 90 °C.
Krok 2: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme zvenčí i zevnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 3: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 4: V průběhu pečení odebereme z pekáče část vypečeného tuku a smícháme ho s medem. Touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 5: Po 7 hodinách pečení zvýšíme teplotu na 120 °C a kachnu pečeme další 4 hodiny. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme a maso dopečeme na kůrčičku. Celkem pečeme 12 hodin.
Krok 6: Kachnu podáváme s oblíbenými přílohami, třeba se zelím a houskovými knedlíky.
Zveřejněno 5. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (32)
Pridavam zaslouzeny bod
Dlouho pečená kachna je nejlepší
K receptu nejsou žádné komentáře.