Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkové kuřecí nudličky

Hodnocení receptu je 5,0 (158×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kuřecí maso je díky své časové nenáročnosti ideální k přípravě rychlého oběda či večeře. Chuťově není výrazné, a proto ho můžete ochutit a kombinovat s jinými přísadami dle libosti. Můžete vyzkoušet jednoduchou marinádu s pórkem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie922 kJ /
220 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky22,28 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy4,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme Solamylem. Krok 2: V misce smícháme sójovou omáčku, worcester, olej a sušený zázvor. Maso v misce promícháme se vzniklou marinádou. Polovinu pórku nakrájíme na kolečka a promícháme s naloženým masem, necháme odležet. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, maso zprudka orestujeme, aby nestihlo pustit šťávu. Restujeme pouze pár minut, aby se maso delší tepelnou úpravou nevysušilo. Před odstavením z ohně přidáme druhou polovinu pórku, který jsme nakrájeli na kolečka. Podle chuti můžeme dosolit. Krok 4: Chutnou přílohou jsou opékané brambory.

TIP: Jak vykostit kuře

Zveřejněno 3. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnEy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnEy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Chuťově výborné akorát jsme zvyklí na více omáčky takže jsem jen nadstavila vývarem a nemělo to chybu

Díky, dost dobré. :-)

gabikka: tak to mě těší :-K a děkuji za milý komentář:-K

Rychlé a vynikající. Určitě budu dělat častěji.:yes:

Nechala jsem naložené 2 dny a bylo krásně jemné. :-8

jirih: dėkuji:-K

Dneska uvařeno a můžu říct Lahoda. :-8
Přidal jsem foto, pokud nevadí. :-8

Dávám palec nahoru a určitě to v brzké době vyzkouším. :) :-)

:-)<3:-K

slabici: děkuji:-K

Rychlý a jednoduchý. Už vím, jak na kuřecí maso :yes:

Daninek: taky dekuji:-)

Náhodou jsem si tohoto receptu všimla a určitě nelituji. Již jsem ho vyzkoušela a opravdu je to rychlé a výborné. Maso úžasně šťavnaté. Děkuji:yes:

ja to delam taky tak, jen pridavam i zloutek z vajicka a v te marinade to necham tak hodinku polezet. Z bilku usleham snih a pred pecenim to k tomu jemnym vmichanim pridam. Musite vyzkouset, kolem masa se udela jakoby houba, je to vynikajici a stavnate, k tomu hranolky. To se podavalo kdysi jako minutka v drahych restauracich. :yes:<3 a i ten problem se solamylem tim padem zmizne :-K

Ivo dělala jsem téměř stejně, jen jsem přidala červenou papriku..moc dobré a přidala jsem foto jestli nevadí..;-):-K

Super !!! Měla jsem trošku obavu z toho zázvoru, ale zbytečně. Výborný rychlý oběd :-K

Výborný recept, vyzkoušel jsem. Je to jednoduchý a rychlý. Jenom nevím, proč se mi v dobrém nepřilnavém hrnci napaluje solamyl? :-(( Ať s ním dělám cokoliv, tak se napeče, většinou se mu proto vyhýbám. Taky to tak máte?

ricci: Obyčejně je to způsobeno tím, že je málo oleje a másla a není správné teploty! Rozpálit a maso dávat postupně, případně už opečené přendat mimo a další nandat zase do horkého oleje .Ten pórek nakonec , by měl pustit dost vody a solamyl se rozpustí- možná. :-*

<3 vynikající... Všem moooc chutnalo. :-8

Helena Domanska: :-K:-K:-Kděkuji;-)

Christana 3. 12. 2016 00:06
Toto je jediné jídlo na které jsem chodila k Číňanům, protože všechna ostatní mi chutnala naprosto stejně. Marně jsem si lámala hlavu, jak to, že maso zůstává tak šťavnaté a teď to díky autorce vím. Číňani používali místo pórku cibulku, taky moc dobré.:yes:

Miluju taková jídla<3:yes::yes::yes:

Recept bych doplnil o 1dl bílého vína přidaného při smažení a je to dokonalé.

Ano, je to chutné, hlavně rychlé jídlo... bohužel postrádá fantazii. Zaplní žaludek,ale nic neřekne! Chlap se nacpe a chrápe,že jo? Jen aby to bylo rychlé...

Christana 2. 12. 2016 23:53
marcel: Správně, v jednoduchosti je dokonalost a proto je to tak dobré.

Zobrazit starší odpověď

Stanislav Pulda 22. 6. 2016 12:47
Koukám na recepty a všechny jsou nádherné a určitě i dobré.

eva.hejhalova 22. 5. 2016 17:52
bylo to vynikajici.

Mňam:-p-určitě vyzkouším:yes:

Marta vargaiová 3. 3. 2016 13:09
Mňam, nebíčko v papuľke

Váš recept jsem maličko upravila: Kuřecí prsa nakrájet na nudličky.
Přidat sojovou omáčku, trochu worčestru, koření Kotányi Čína, solamyl, pepř, trošku oleje a pórek na tenší plátky (kolečka). Nechat zaležet. Smažit na oleji. Až na talíři posypat natenko nakrájeným pórkem (kolečka).

A výborné...díky za nápad!:-K:-))

Zuzana: Vy solit nemusíte, každý at si osolí podle své chuti, já si myslím, že jedna kávová lžička sojovky mi maso z jednoho celého kuřete neosolí;-)

Myslím, že není nutné maso solit. Sójovka je slaná dost.

Tereza Blazkova:děkuji moc:-K, ty mě vždycky tak potěšíš :-K

Ivulinko :-K, moc jsme si s manželem pochutnali :yes:. Oběd byl dneska velmi rychle uvařený díky Tvému receptíku :-). Přidávám Ti 29. bodíka a fotečku ;-).

Jana Remkova: Jani:-), to jsem moc ráda, že vám chutnalo a díky za fotku:-K

Ivi, vynikající, moc jsme si pochutnali:-). Přidávám foto;-)

Ivíííí, úúž si to posílám na email!! :-D Parááda, tohle miluji a kuřecí já můůůžu!:-D:yes::yes::yes:

:yes::yes:paráda takhle mně učila "čínu"kámoška ,vařila kdysi v jednom baru a kuřecí čínu dělali přesně podle tohohle receptu.Ráda si oživím vzpomínku a zařadím do jídelníčku....:-p:yes::yes: :yes:

Moc pěkné :yes::-K

Ivulinko máš to moc hezky připravené:-K:-p:yes:

dělám velmi podobně - rychlé a móc dobré:yes::-D

ivulinka:Ivulinko, dělám téměř stejně, tak vím jak moc to chutná, proto bez rozmýšlení dávám 13.bod

Krásný recept:-K, mě by určitě takhle upravené kuřecí chutnalo:-p

:yes::yes: krásný rcp a dobrota určitě :-p:-p:yes::-K

:yes: pekné...takéto veci mám rada.

Tak,to je krása, baštím pomazánku a teď toto;-):-p:yes:

Zas jsi mě zapomněla pozvat;-);-):-p:-p:yes::yes:.

Vypadá moc lákavě a foto ještě víc:yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
kuřecí nudličky, kuřecí nudličky recept, recepty kuřecí maso nudličky, kuřeci minutky, minutky z kureciho masa, recepty z kuřecího masa minutky, kuřecí nudličky recepty, recept na kureci nudlicky, kuřecí maso na nudlicky, recepty minutky z kuřecího masa, minutky z kuřecího masa recept, kuřecí na nudličky, recepty kuřecí nudličky, recept kuřecí nudličky, minutkové recepty, přírodní kuřecí nudličky, minutky recepty, kuře na nudličky, nudličky z kuřecího masa, kureci maso minutky

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, solamyl, omáčka sojová, omáčka worcesterová, olej, zázvor sušený, pórek, olej, máslo

Přidat fotografie receptu