Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne se sójovým masem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 140 kJ /
273 kcal
Bílkoviny23,34 g
Tuky15,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,50 g
Sacharidy10,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařený sójový granulát - vařím v ochucené vodě soj. omáčkou, kouskem masoxu - dáme na zpěněnou cibulku na 2 lžicích oleje. Můžeme přidat červenou papriku. Přidáme hotovou rajčatovou omáčku. Zamícháme, přidáme 1-2 stroužky česneku nakrájený na plátky - ale nemusí být. Krok 2: Zapékací misku vytřu olejem. Na dno dám sój. maso, pokladu lasagne, popráším strouhaným sýrem. Opakujeme vrstvení. Poslední vrstva je sój. maso a sýr. Krok 3: Misku přikryjeme alobalem a zapečeme.

Zveřejněno 4. 9. 2009

Poznámka autorky Patricie

Omáčku si můžeme připravit z čerstvých, nebo konzervovaných rajčat které rozdusíme s cibulí a paprikou, přidáme česnek, sůl a bazalku.

Lasagne se nevaři.Můžeme přidat žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne se sójovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Do

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne se sójovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Do

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Kinn:Ráda jím a vařím z masa. Moje děti mi nedopřejí radost jim něco takového uvařit:-)) Doufám, že chutnalo.

Velice děkuji za recept,už je miska v troubě,ovšem trochu mi chuť bude kazit věta ,,vegetariány nesnáším" Fotka krásná,vypadá to skvěle,s pozdravem autorce vegetariánka Katka

Markus::-)Děkuji.

Dobrý recept, chválim :) Ďalšíe sú aj na http://lasagnerecept.cz/

BastMetztli děkuji :-))

no prostě jedním slovem: Mňaaam

V tejto forme sójové mäso chutilo aj mäsožravcovi - omáčka, syr, bazalka, oregano, korenie...+

Krása - co na to říci, jak Patricie tak Paprika - máte bodík ;-) a já inspiraci na zítřejší oběd :-p

jeeeej to je krasna fotka...musim upozornit moje dieta....ta by jedla lasagne na akykolvek sposob...sojove maso nam nikomu v rodine nevadi...skoda, ze som tento recept nevidela, ked tu bola manzelova maminka......fakt velka skoda

Ten výraz si dovedu představit, tak nějak podobně se můj muž koukal na zapečenou pohanku.;-) A potom, ačkoli k večeři dojedl celou porci krkovičky s nivou a pečené brambory, si nandal pěknou porcičku "zrní" a pochvalně "pomlaskával".
Možná, že dám sojovému masu taky šanci, recept vypadá dobře, fotka ještě lépe :-).

Manžel včera viděl ingredience i přípravu a tvářil se dost odpudivě:-((:-S. A pak byl velmi mile překvapen a moc mu to chutnalo.:yes: ;-)

Patricie a Papričko asi opět lasagne zkusím, je zajímavé, že někdy se mi povede, aby byly dobré, někdy je mám tuhé ...ale spíš to bude malou praxí. Souhlasím s Mirčou, že když se soja přidá třeba k sekané z běžného masa, do karbánáterk, nebo i do směsi masa, nedá se rozpoznat.(Nikdo ovšem nesmí najít obal od soji v blízkosti připravovaného jídla :-D:-D). Jinak:-p:yes:

Patricie:-) a Papričko:-) máte to obě moc pěkné a hlavně lákající k ochutnání:-p.Lasaně u nás můžeme-tedy hlavně já;-)- a ráda je zapékám s různými plňkami;-).Sojové maso má u nás taky své místo a používám ho třeba jako přídavek ke klasickému masu v omáčce na špagety(granulát),nebo do tzv.číny(nudličky) a musím doznat,že správně udělané nikdo nepozná od masa;-).Posílám vám boďku a rcp.ukládám:-).

Jo a lasagne vypadají excelentně a i když já jsem naprostá masařka, dávám ti bodíka:yes:

Tak Patricie, co tam vlastně přidáš huby, nebo houby-jsem volaaká zmetěná:-D:-D:-D

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
lasagne recept, lasagne, lasagne se špenátem, recept lasagne, vegetarianske lasagne, lasagne ze sojoveho masa, lasagne bez masa, lasaně se sojovým masem, lasagne ze sojového granulátu, jak vařit lasagne, recept na lasagne, lasagne recepty, jak varit lasane, lasagne pro vegetariany, jídla bez masa, sojove maso, lazaně pro vegetariány, lazane se sojovym masem, lasane se sojou, lasagne vegetariánské

Suroviny:
těstoviny lasagne, granulát sojový, sýr eidam, omáčka rajčatová, olej, cibule, česnek, masox, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu