Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 179 kJ / 6 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,88 g |
| Tuky | 175,72 g |
| Vláknina | 71,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 928,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do cca 150 ml vlažnej vody dáme cukor, lyžicu múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme cca 20 minút stáť v teple.
Krok 2: Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme kvások. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej, vypracujeme polotuhé pružné cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú vyvaľkáme (najlepšie priamo na pečiacom papieri) a dáme na veľký plech. Znovu ho necháme v teple kysnúť cca 20-30 minút.
Krok 4: Do 450 g kyslej smotany vmiešame soľ, rozotrieme ju na nakysnuté cesto na plechu, husto posypeme cibuľou nakrájanou na céčka a posypeme čiernym korením. Tak isto pokračujeme s druhým cestom na plechu - smotana, soľ, cibuľa, čierne korenie.
Krok 5: Do poslednej smotany vmiešame soľ, pretlačíme pol hlavičky cesnaku, natrieme na posledné cesto, posypeme čiernym korením.
Krok 6: Pečieme cca 25-30 minút, 200 stupňov.
Zveřejněno 17. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgDm
Moje poznámka
Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgDm
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 54 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 57 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 58 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 14 hodinami
Tématické fráze:
slovenský osúch,
osúchy,
osuch,
slovensky smetanovy posúch,
česnekový osúch,
tradiční slovenský smetanový posúch,
osúch kluci v akci,
osúch recept,
smetanový posuch,
slovenskỷ posúch,
recept na osúchy,
slovenský osůch recept,
smotanovy osuch,
cibulovo smetanový koláč,
cesnakovy osuch,
slovenský smetanový koláč,
kluci v akci osúch,
moravské osúchy,
slovenske posuchy,
recept osuch s brinzou
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej,
voda,
smetana zakysaná,
sůl,
cibule,
pepř,
česnek
Komentáře (70)
Som rada, že skúšaš...
To by dopadlo !
A mám tu recept aj na halászlé...českí priatelia si ju u mňa objednávajú, keď prichádzajú na návštevu.
Jeho babička žila v Maďarsku ,tak to asi bude k Haláslé, Jaks to uhodla?
Díky Magdalenko ,brzy zkusim!
Konečný výrobek je na jednom plechu nebo na třech?
Som rada, že zaujal aj tento jednoduchý recept, dúfam, že niekto vyskúša a bude chutiť. Nič svetoborného to síce nie je, cibuľa v tej smotane len zmäkne, ako decku mi to nechutilo. Teraz to mám rada, chute sa rokmi menia.
A vyzerá to, že naša rodina sa rozrastie o jedného člena - je od Parmy, tak sa teším na originálne recepty z jeho vlasti. Zatiaľ mu u nás najviac chutí klasický český guláš s knedlíkmi aj bramboráky, bryndzové halušky mu ale išli ťažko dole krkom.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Halu%C5%A1ky
Vošouch se priostě používal pro něco jiného. Fakt zha svoé prarodiče nemohu.